Під Києвом будують небезпечний хімзавод

У Києво-Святошинському районі запланували звести хімічне підприємство з дослідження вірусів і виробництва протимікробних препаратів.

Ілюстрація:http://www.from-ua.com/

У село Петровське, що під Києвом (Києво-Святошинський район) біля місцевого саду можна побачити огороджену парканом вражаючих розмірів територію. За ним стоять будівельні крани. Місцеві не відразу розібралися, що до чого, а от зараз забили на сполох. Про це пише УРА-Информ, зазначають Патріоти України.

В їх зеленому і привабливому, з точки зору будівництва і продажу заміського житла, селі вирішили побудувати хімічне підприємство з дослідження вірусів і виробництва протимікробних препаратів. Про це йдеться в колективному листі жителів Петровського, яке вони надіслали в редакцію.

Земля, як стверджують мешканці, була куплена ТОВ "ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ". Йдеться як мінімум про 4 гектари, призначені для будівництва господарських споруд, але аж ніяк не для хімічних підприємств.

"Ми категорично проти того, щоб у нас під вікнами створили розсадник хвороб і вірусів. Ми категорично проти того, щоб тут працював хімічний завод. Ми, як територіальна громада не давали своєї згоди на таке сусідство. Органи місцевої влади та представники компанії "ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ" не інформували нас про свої наміри", - пишуть мешканці селища.

У листі вони попросили надати розголос проблемі і зажадали від свого сільського голови Антона Овсієнка пояснень з цього приводу.

Згідно з даними реєстру Мін'юсту, ТОВ "ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ" була зареєстрована в Києві в кінці 2009 року. І дійсно, серед видів діяльності даного підприємства (як і писали місцеві жителі села, - ред.): Дослідження і експериментальні розробки в сфері біотехнологій, робота з фармацевтичними препаратами.

Засновником компанії зазначений якийсь Хорані Іссам Салах - він же і кінцевий бенефіціарій.

Керівником "ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ" зазначена також людина з екзотичним прізвищем Ваарі Бассем (з кінця 2014 року).

Абсолютно несподівано виявилося, що особистість Хорані Іссама Салаха досить відома, особливо в Казахстані. Так, місцеві ЗМІ вказують, що за національністю він палестинець і вважається одним із сірих кардиналів казахстанської опозиції.

Казахстанська преса називає Хорані прихильником ідей радикального ісламу і звинувачує його у багатьох злочинах (рейдерство).

Станом, на сьогодні, він нібито покинув Казахстан через кримінальні справи, але, як видно з документів, почав бізнес в Україні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...