Під носом у Жебрівського: У столиці українського Донбасу газета відомого "регіонала" друкує антидержавні матеріали

У одній зі статтей автор висловлює явний жаль у зв'язку з тим, що Україна здобула незалежність, та натякає співробітникам заводу, що київська влада навмисно знищує їхнє підприємство на догоду американцям.

Георгій Скударь. Фото: focus.ua.

Газета «Вісник НКМЗ», яка належить Новокраматорському машинобудівному заводу і поширюється серед десяти тисяч його співробітників і членів їх сімей, друкує статті антиукраїнського змісту, розпалює ненависть до України і переконує читачів в необхідності зміцнення відносин з Росією. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на antikor.com.ua.

Зокрема, у свіжому номері газети від 15 січня 2016 року, розміщена стаття головного редактора Валентини Зоріної, яка називається «У нас немає іншого шляху». У ній автор висловлює явний жаль у зв'язку з тим, що Україна здобула незалежність, натякає співробітникам заводу, що київська влада навмисно знищує їх підприємство на догоду американцям і тиражує стереотипи, що розпалюють регіональну ворожнечу.

«Машиностроением Украины всегда занимались крепкие, умные, корпоративно самоотверженные мужики. По-другому просто нельзя – такие условия ставит своими тонкими настройками сама отрасль. Заводы, которыми руководили эти мужики, всегда олицетворяли честь и достоинство Украины, особенно в девяностые годы, когда политика из сферы экономической переползла в сферу идеологическую. Кому-то ж нужно было кормить всю эту идеологию? Вот и кормили, оберегая от разрухи собственные коллективы и города, где прописаны» — пише Зоріна.

Не менш однозначні маніпуляції можна побачити і в інших абзацах: «Честно говоря, никогда не думала, что высокоразвитая республика Советского Союза превратится в «незалежную» инищую территорию, но речь сейчас не об этом. Мы живем на этой территории и не хотим, чтобы на месте завода простирались принадлежащие американским инвесткомпаниям гектары подсолнечника, рапса, клещевины или что там еще на Западе требуется для изготовления биотоплива»

«Россия, видя, как на Украине уничтожаются машиностроительные предприятия, наращивает программу импортозамещения, вливая в нее «бешеные» по нынешним украинским меркам деньги. В переоснащение Уралмаша, например, инвестировано 5 млрд. руб, на ОРМЕТО-ЮУМЗ направлено 3 млрд. руб. Конвертируем в гривны и замираем сердцем – никогда за годы независимости НКМЗ не видел от государства подобных инвестиций.

По последним новостям с Уралмаша, нашего основного в РФ конкурента, здесь вовсю идет замена оборудования, только в 2015 году установлено 18 обрабатывающих центров. Правда, плохо с кадрами. Но нынешняя украинская идеологизированная политика, похоже, приведет к тому, что персонал УЗТМ пополнится не таджиками из горных аулов – основной рабочей силой на Урале, а высококвалифицированными украинскими станочникамими».

Зазначена інформація не агітує співробітників заводу безпосередньо братися за зброю і скидати владу, проте створює у них цілком однозначну картину того, що відбувається: «ідеологізована» (читай - яка просто не бажає залишатися в орбіті впливу Володимира Путіна) Україна знищує власні машинобудівні підприємства, щоб на їх місці з'явилися поля, засіяні американським ріпаком, в той час, як Росія вкладає у свої підприємства мільярди.

Як відомо, пропаганда такого роду довгі роки культивувала антиукраїнські настрої в Донецькій області і в підсумку призвела до того, що багато жителів регіону підтримали антиукраїнський путч навесні 2014 року і російських бойовиків Ігоря Стрєлкова. Однак, криваві уроки 2014-го не змусили авторів газети зробити висновки з того, що сталося. Нагадаємо, НКМЗ належить олігархові Георгію Скудару, який тричі обирався до Верховної Ради від Партії регіонів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...