Під загрозою екологічної катастрофи: Бойовики затягують відновлення важливої інфраструктури на Донбасі

Термінового ремонту потребують укріплення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача третьої черги на фенольному заводі біля н.п. Новгородське Донецької області.
Поблизу Новгородського. Фото: соцмережі.

Російські представники в Спільному центрі з контролю та координації намагаються самоусунитися від виконання, взятих на себе зобов’язань та спрямувати українських представників на прямі домовленості із бойовиками "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО з посиланням на українську сторону в Спільному центрі, передають Патріоти України.

"Намагання російської сторони СЦКК відсторонитися та спрямувати українську сторону СЦКК до вирішення питань щодо сприяння у наданні гарантій безпеки для планування та виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу на прямі домовленості з невизнаним керівництвом ОРДО та ОРЛО, є нелегітимними та неконструктивними", - йдеться у заяві.

За інформацією центру, термінового ремонту потребують укріплення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача третьої черги на фенольному заводі біля н.п. Новгородське Донецької області та ремонт газопроводів-відводів до газорозподільчих станцій поблизу н.п. Мар'їнка та Кримське.

Зазначається, що ці об'єкти розташовані біля лінії розмежування сторін. "З боку ОРДО і ОРЛО гарантій безпеки на час проведення ремонтно-відновлювальних робіт немає. Затягування надання гарантій з вини представників ОРДО і ОРЛО призведе до неможливості виконати робіти через погіршення кліматичних умов та загострення гуманітарної ситуації в районах Мар'їнки та Кримського", - заявили в спільному центрі.

У ньому підкреслюють, що непроведення ремонту загрожує забрудненням прилеглих ґрунтів та екологічною катастрофою в районі населеного пункту Новгородське.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...