Підірвали авто дистанційно: З'явилися подробиці вбивства журналістки на Мальті

До голландських судових експертів і команди ФБР США приєдналися британські поліцейські. Зокрема, нові експерти допоможуть ідентифікувати мобільний телефон, який використовувався для вибуху бомби.

Дафне Каруана Галіція загинула від вибухового пристрою, який прикріпили під її авто. Ілюстрація:Главком

З’явилися подробиці у справі про страшне вбивство журналістки на Мальті. За словами прес-секретаря уряду Мальти, вибуховий пристрій, через який загинула Дафне Каруана Галіція, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Представник Мальти також уточнила, що до голландських судових експертів і команди Федерального бюро розслідувань США приєдналися британські поліцейські. Зокрема, нові експерти допоможуть ідентифікувати мобільний телефон, який використовувався для вибуху бомби.

Раніше поліція заявляла, що злочинці використовували вибухівку Semtex. Це одна з найпотужніших пластичних вибухівок. Semtex використовують для організації масштабних терористичних атак. Про неї широко дізналися в 1988 році після вибуху американського “Боїнга” над шотландським містечком Локербі.

Як повідомлялося раніше, Дафне Каруани Галіція була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...