Підозрюються спецслужби Кремля: Криваві заворушення в США організував фанат Путіна

Журналісти звернули увагу на неймовірну любов Річарда Спенсера до Путіна й гасло "Росія - наш друг!", яке він використовує у своїх виступах.
Ніна Купріянова та Річард Спенсер. Ілюстрація: thedailybeast.com.

Організатор неонацистського маршу в Шарлоттсвіллі (США) Річард Спенсер є великим шанувальником Володимира Путіна і часто з'являється на Russia Today як "політичний експерт". Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Раніше він був одружений на російській пропагандистці Ніні Купріяновій (також відомій як Nina Byzantina), яка перекладала на англійську мову праці лідера російських ультраправих Олексадра Дугіна. Обоє стверджують, що вже не живуть разом.

Спенсер кілька разів з'являвся в ефірі RT, а Купріянова - в ефірі московського шовіністичного телеканалу "Царьград", котрий якийсь час очолював Дугін (раніше вона публікувалася на офіційній сторінці RT, однак пізніше телеканал видалив її матеріли). Власником "Царьграду" є "православний" олігарх Костянтин Малофєєв, відомий також за рахунок своєї фінансової підтримки проросійських терористичних організацій Донбасу.

У 2016-2017 рр. парі Спенсер-Купріянова присвятили свої розслідування Chicago Tribune та Daily Beast, які також зауважили їхній зв'язок з наближеними до Кремля російськими політичними колами. Тоді журналісти звернули увагу на неймовірну любов Спенсера до Путіна й гасло "Росія - наш друг!", яке він використовує у своїх виступах. На підтримку офіційної політики Москви постійно висловлюється і Купріянова.

На думку американської журналістки Моллі МакК'ю, росіяни використовують заворушення за участю американських крайньо правих як елемент гібридної війни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...