Підступний план ворога: Терористи готують теракти в Широкиному, - Полторак

Активність обстрілів бойовиків прямо пов'язана з ходом переговорного процесу, зі спробами під час переговорів чинити тиск на Україну.

Широкине. Ілюстрація:112.ua

Вихід незаконних збройних формувань з Широкиного поблизу Маріуполя є провокацією проти українських військових. Таку думку сьогодні, 27 лютого, в Харкові в коментарі журналістам висловив міністр оборони України Степан Полторак, зазначають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Міністр не виключив, що цю ситуацію незаконні збройні формування можуть використовувати для того, щоб звинуватити Україну в зриві Мінських домовленостей.

"Тут питання трошки не пов'язане з військовою хитрістю бойовиків, я так думаю. Вони пішли, але вони там залишили все замінованим. Я думаю, що вони намагаються нас зловити хоч на чомусь, вони намагаються нас провокувати. Вони хочуть, щоб ми зайшли в Широкине, і потім зробити там терористичні акти, підірвати наші підрозділи, в тому числі, звинувативши після цього нас в тому, що ми порушуємо переговори, що ми перші увійшли. Це тактика бойових дій терористів: "удар в спину", - сказав Полторак.

Він в черговий раз підкреслив, що українська армія буде виконувати Мінські угоди. "Ми будемо виконувати Мінські домовленості. За Мінськими домовленостями ми повинні припинити вогонь", - підкреслив Полторак.

"Кількість обстрілів значно зменшилася. Якщо у нас тиждень тому було 80-85 обстрілів, то вчора - 36, сьогодні вранці - 6. І це, як правило, обстріли, які не пов'язані з просуванням вперед. Як правило, вони не прицільні, а в напрямку наших військ", - сказав міністр.

Полторак підкреслив, що в основному активність обстрілів прямо пов'язана з ходом переговорного процесу, зі спробами під час переговорів чинити тиск на Україну.

"Активність обстрілів на фронті дуже сильно залежить від переговорного процесу. Терористичні угруповання під прикриттям російських військ намагаються таким чином тиснути на нас, щоб ми були більш поступливими на переговорах. Але насправді це ніяк не впливає на нас, тому що у нас сьогодні там досить сил, щоб контролювати ситуацію.

У них боєприпасів досить для того, щоб активно вести бойові дії, і ми про це знаємо. Скажу вам більше - ми знаємо, де вони знаходяться. Це пов'язано в основному зі спробою тиску, в тому числі вони проводять навчання, потім виходять на передові позиції і практичну стрілянину іноді проводять саме на лінії зіткнення", - сказав Полторак.

Раніше штаб АТО повідомляв, що в Широкиному бойовики замінували майже кожен будинок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...