"Чекістів" Путіна знов "пришпилили": З'явились докази причетності Москви до підготовки теракту у Берліні

Згідно з даними прокуратури, Аніс Амрі готував вибух у Німеччині разом з 22-річним Клементом Б. із Франції та 31-річним Магомедом-Алі Ц. з Росії.

Терористи познайомилися у мечеті. Ілюстрація: соцмережі.

Тунісець Аніс Амрі, який 19 грудня 2016 року в'їхав на вантажівці в натовп у Берліні, разом зі спільниками з РФ і Франції готувався підірвати бомбу в Німеччині. Про це йдеться у листі генерального прокурора Німеччини комісії з парламентського розслідування теракту, передають Патріоти України з посиланням на Der Tagesspiegel і Die Zeit.

Згідно з даними прокуратури, Аніс Амрі готував вибух у Німеччині разом з 22-річним Клементом Б. із Франції та 31-річним Магомедом-Алі Ц. з Росії. Спільники придбали восени 2016 року велику кількість компонентів для виготовлення вибухової речовини, яку вони зберігали в квартирі Магомеда-Алі в Берліні.

Планам влаштувати вибух в Німеччині завадив випадок: кримінальна поліція, яка ще не знала про існування бомби, допитала Магомеда-Алі, який раніше привернув її увагу. Побоюючись викриття, спільники вирішили роз'їхатися. Француза затримали в квітні 2017 року у Марселі, а росіянина - в серпні 2018 року в Берліні. Амрі познайомився зі спільниками в мечеті Фуссілет в берлінському районі Моабіт в кінці 2015 року.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...