Пєсков сказав, що це "просто гості": У мережі з'явилося фото Путіна з командиром найманців "ПВК Вагнера"

Офіційно батальйону "ПВК Вагнера" не існує, і єдиним доказом протилежного є державні нагороди РФ, які отримують його бійці.

Дмитро Пєсков. Фото: aif.ru.

У "ВКонтакте" з'явилася фотографія, на якій президент РФ Володимир Путін позує разом з керівництвом приватної військової компанії, бійці якої, за даними ЗМІ, беруть участь у бойових діях в Україні та Сирії. Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що знімок міг бути зроблений на прийомі в Кремлі 9 грудня, передають Патріоти України з посиланням на "Дождь".

Фотографія, на якій Путін позує разом Дмитром Уткіним (командиром приватної військової компанії «ПВК Вагнера») та його заступником Андрієм Трошевим, з'явилася в групі у «ВКонтакте» WAR NEWS TODAY. За словами Пєскова, знімок, швидше за все, був зроблений в кулуарах Кремля під час урочистого прийому з нагоди святкування Дня Героїв Вітчизни.

При цьому Пєсков підкреслив, що глава держави окремо не спілкувався з керівниками ПВК. «У кулуарах прийому президент багато фотографувався з гостями. Ймовірно, це одна з таких фотографій. Окремого спілкування ні з ким не було»,— сказав він. Фотографію в групі WAR NEWS TODAY першим виклав у коментарях до одного з постів користувач на ім'я Віктор Гузенко. Він розповів "Дождю", що знайшов її в іншому співтоваристві під назвою «Солдати удачі».

Нагадаємо, Уткін, більше відомий як "Вагнер", командир однойменної ПВК, що помічена на Донбасі і в Сирії, був присутній на прийомі в Кремлі на честь Героїв вітчизни 9 грудня 2016 року. Нагадаємо, офіційно батальйону "ПВК Вагнера" не існує, і єдиним доказом протилежного є державні нагороди РФ, які отримують його бійці. Умовна ПВК під командуванням людини з позивним "Вагнер", була сформована на основі "Слов'янського корпусу", пошарпаного в Сирії в 2013 році. З весни 2014 року вона діяла в Криму, а потім на території Луганської області.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...