Піонтковський розповів про хитрий план Путіна щодо миротворців на Донбасі

Росіяни не хочуть йти з Донбасу, однак побоюються і останніх санкцій з боку США.

Андрій Піонтковський. Фото: Ukr-online.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що Кремль говорить про миротворців на Донбасі в якості кроку назустріч Заходу, сподіваючись на зняття найбільш жорстких санкцій, але в дійсності хоче залишити за собою вплив на ОРДЛО. Про це повідомив політолог в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Так ось, Москва починає торгуватися – йти з Донбасу повністю вони не хочуть, але от нібито це крок назустріч Порошенко, назустріч Заходу. Миротворці – але на наших умовах. Є певна підступність. Чим привабливий цей план – якщо буде дійсно припинення вогню, а це цілком залежить від Москви, тому що весь час перестрілки ініціюються з тієї сторони, то перестануть гинути люди. Це такий миролюбний крок. А підтекстом цього плану є анексія територій, відмова від таких пунктів Мінських угод, як виведення російських військ або передача кордону під контроль України", - сказав Піонтковський.

Він нагадав, що Конгрес США незабаром може опублікувати звіт про фінансові ресурси російської еліти в американських банках, а потім накласти арешт на ці гроші. "Врешті-решт, їм же пред'явлений ультиматум, і якщо вони не виконають умови Конгресу США, то всі мільярди російських керівників будуть заарештовані. От вони і хочуть звільнитися пом'якшенням санкцій – це їхня відповідь на ультиматум. Мовляв, з Донбасу ми не підемо, але ми пропонуємо таку мирну затію і йдемо вам назустріч. У цьому вся облудна гра Кремля", - каже політолог.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...