Піски під загрозою: Окупанти частково зайняли "сіру зону" біля Донецька

Зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції.

У Пісках. Фото: соцмережі.

Російські окупаційні війська частково зайняли нові позиції в "сірій зоні" поблизу населеного пункту Піски, недалеко від тимчасово окупованого Донецька. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook, передають Патріоти України.

Як наголошується, бойовики спочатку відкрили вогонь зі стрілецької зброї. Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. "Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Увійшовши в сіру зону, ворожі підрозділи зустріли сильний опір і зупинилися - чергова загарбницька атака була припинена", - йдеться в повідомленні.

Командир підрозділу десантників з позивним "Фанат" розповів, що ворог завжди обстрілював позиції сил АТО в цьому районі, а після "зимової сплячки" ще більше активізувався. Зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції, а три дні тому в результаті ворожого мінометного обстрілу троє українських десантників отримали поранення.

"Ми виконуємо Мінські домовленості і першими вогонь ніколи не відкриваємо. Тільки коли є реальна загроза життю наших військовослужбовців, змушені придушувати вогонь противника. Використовуємо тільки дозволений калібр", - розповів "Фанат". Крім того додав, що противник постійно використовує для розвідки безпілотники, а в нічний час пильність десантників перевіряють диверсійно-розвідувальні групи, але крізь їхні ряди не так вже й легко пробратися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...