Після російської провокації з Самойловою організатори "Євробачення" внесли зміни у правила участі в конкурсі

Один з основних приписів забороняє висувати для участі в конкурсі виконавців або інших делегатів, які мають певні обмеження на в'їзд в країну-господарку "Євробачення".

Ілюстрація:http://expres.ua

Організатори конкурсу Євробачення розіслали додаткові правила участі країнам-учасницям з трьома нововведеннями. Відповідне повідомлення з'явилося на сайті організаторів конкурсу, передають Патріоти України.

Перша зміна полягає в приписі, згідно з яким забороняється висувати для участі в конкурсі виконавців або інших делегатів, які мають певні обмеження на в'їзд в країну-господарку конкурсу.

Відповідне рішення було прийнято через інцидент з російською співачкою Юлією Самойловою, яка відвідувала окупований Крим і тому Україна відмовила їй у в'їзді на свою територію у цьогорічному Євробаченні.

Ще до складу журі не повинні бути включені особи, які так чи інакше пов'язані з учасниками конкурсу або які мають певні інтереси.

І третя зміна торкнулися графіка підготовки до конкурсу - Європейський мовний союз залишає за собою право передати право організації конкурсу іншому місцевому мовнику в разі затримок.

Як відомо, раніше глава Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що сума штрафу за недопуск на Євробачення росіянки Юлії Самойлової може скласти до 200 тис. євро.

22 березня СБУ заборонила в'їзд в Україну учасниці Євробачення від Російської Федерації Самойловій терміном на три роки.

Росіянка виступала в окупованому Криму 27 червня 2015 року на гала-концерті фестивалю Світ спорту і добра, приїхавши на півострів без дозволу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...