Пітерський Чорнобиль? В Північній столиці Росії паніка через аварію на АЕС, - ЗМІ

Місцеві жителі не вірять заспокійливим словам чиновників, тому що не забули подробиці інциденту з Чорнобильською АЕС.

Чорнобильська АЕС. Фото: tesiaes.ru.

У Росії у зв’язку з аварією на Ленінградській атомній електростанції у передмісті Санкт-Петербурга, Сосновому Бору, виникла паніка. Люди масово тікають з міста. Про це повідомила кореспондент одного з російських видань. Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Журналістка розповіла, що у Сосновому Бору спостерігається масова втеча мешканців. Крім того, люди кинулися до аптек та скуповують йод. Вона зазначила, що місцеві жителі не вірять чиновникам та порівнюють інцидент на Ленінградській АЕС із Чорнобилем.

За даними екологічної організації «Зелений мир», радіаційний фон не перевищує норму. Однак фахівці попередили, що східна частина Фінської затоки, де зокрема розміщене місто Сосновий Бір, «вступила в десятирічну смугу підвищених ризиків аварій на ядерних об'єктах». У зв'язку з цим очікується «резонансне зростання кількості аварійних ситуацій у Сосновобірському ядерному кластері».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...