"По діях Путіна очевидно - плював він на всіх": Генерал спрогнозував подальші дії Кремля в Україні

Є низка факторів, які однак не дають можливості для реалізації планів щодо повномасштабного наступу. Хто б що не говорив, але санкції б'ють Кремль по руках, по ногах і по голові.

Дмитро Уманець. Фото: Обозреватель.

З метою мобілізації електорату напередодні президентських виборів в Росії Кремль буде "тримати напругу" в Україні, але навряд чи зважиться на наступальні дії з об'єктивних причин. Таку думку "Обозревателю" висловив генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, передають Патріоти України.

"Безумовно, Путіну для успішного проведення виборів в 2018 році потрібні перемоги. На превеликий жаль, російський народ на ці перемоги реагує позитивно", - визнав генерал.

"Що буде робити Путін? Безсумнівно, він буде тримати напругу в Україні. Сирія, схоже, відходить на другий план, в інших місцях теж не видно різких дій з його боку - я маю на увазі Грузію, Абхазію та інше. А що стосується "молодшого брата", України, то, звісно, це найвигідніший варіант для таких дій", - переконаний він.

Генерал також не сумнівається в тому, що спільні масштабні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", що заплановані на вересень поточного року, теж мають на меті "тримати в напрузі" - і країни-члени НАТО, і Україну. Цей постійний стан напруги необхідний Кремлю, щоб "не дати Україні займатися своєю справою - піднімати економіку, піднімати соціальну сферу, щоб через 5 років не виявилося, що Україна пішла вперед і що до неї тягнуться інші країни", - упевнений Уманець.

Таким чином, він припустив, що "цей осередок не буде вщухати". У цьому контексті генерал нагадав про те, що припинення боїв не було навіть під час переговорів "нормандської" четвірки, хоча навіть під час Другої світової війни, "коли велися переговори на вищому рівні, активні бойові дії припинялися".

"По діях Путіна очевидно: плював він на всіх", - констатував генерал. Разом з тим він підкреслив: "Що стосується наступальних моментів - я б не поспішав з такими висновками, бо є низка факторів, які все-таки не дають можливості для їх реалізації. Хто б що не говорив, але санкції б'ють по руках, по ногах і по голові".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...