"Поблизу Маріуполя ніякі бойові дії не ведуться": Звернення Маріупольської міськради до журналістів обурило мережу

У міськраді чомусь забули згадати, що після звільнення міста були обстріли Сартани і МКР "Східний".
Наслідки обстрілу МКР "Східний". Фото: Корреспондент.net.

У міській раді Маріуполя закликали журналістів поменше писати про війну, запевнивши, що поблизу міста бойові дії не ведуться. Текст листа від управління з питань преси та інформації Маріупольської міськради оприлюднила на своїй сторінці в Facebook журналіст Альбіна Львутіна, передають Патріоти України.

Подібні тексти, як йдеться у листі, відлякують інвесторів і внутрішніх туристів. У міськраді нагадали, що лінія зіткнення знаходиться за 20 км від міста, а сам Маріуполь був звільнений у 2014 році. "Поблизу Маріуполя, на щастя, ніякі бойові дії не ведуться", - йдеться у зверненні.

"Міська рада всіма силами намагається донести інвесторам з усього світу, що Маріуполь - мирне місто, яке має певні вектори розвитку і прагне стати вітриною Українського оновленого Донбасу. При цьому, коли в новинах вживається словосполучення "маріупольський напрямок" або "біля Маріуполя", це відлякує не тільки інвесторів, але і внутрішніх туристів, які подорожують по Україні. Щоб уникнути провокаційного і панічного настрою серед населення, закликаємо більш коректно вказувати в назві та самому матеріалі територіальні відомості", - наголосили у міськраді.

За даними місцевих видань, у міськраді забули вказати, що після звільнення міста були обстріли Сартани і МКР "Східний", які є частиною Маріуполя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...