Почати все спочатку? Як стати щасливішими у 2017 році. Десять порад від експерта

Подбати про психологічне здоров'я в 2017-му році – хороша ціль. Але, оскільки ця ціль досить масштабна, краще розбити її на ряд невеликих завдань.

Ілюстрація: fashionlab.pro

Американська журналістка Кеті Холмс у колонці для The Huffington Рost міркує про те, що допоможе вам зберегти психологічне здоров'я, незважаючи на стрес і шквал поганих новин, повідомляють Патріоти України.

«Останні 52 тижні були не найкращими для психологічного здоров'я – як через передвиборчу істерію, так і через велику кількість трагедій. Було складно уникнути постійного стану стресу. Так що подбати про психологічне здоров'я в 2017-му році – хороша ціль. Але, оскільки ця ціль досить масштабна, краще розбити її на ряд невеликих завдань», - пропонує автор. Так, Холмс називає ряд порад, які зроблять вас більш спокійною і щасливою людиною у 2017 році:

1. Видихніть

У вашого тіла вже є вбудований механізм для боротьби зі стресом: ваш мозок і ваші легені. Налаштуйте своє дихання, щоб заспокоїтися.

Крім фокусування дихання, спробуйте відчути все, що вас оточує, і на повну включити всі п'ять ваших почуттів. Скажіть собі: «Я відчуваю, як мої ноги торкаються землі», «я чую, як у сусідній кімнаті працює телевізор». Це допоможе вам відволіктися від стресу.

2. Хоча б раз на тиждень ходіть на прогулянку

Вправи – навіть якщо це просто ходьба – можуть вплинути на ваше психологічне здоров'я безліччю способів. Згідно з даними досліджень, прогулянки на природі допомагають позбутися симптомів депресії і набагато поліпшити настрій. Це хороший привід пройтися на сонечку.

3. Відпочиньте від новин

Якщо ви відчуваєте себе погано після всіх жахливих новин 2016 року, в цьому ви не самотні. Дослідження підтверджують, що постійне читання негативних новин впливає на ваше психологічне здоров'я. Якщо це тисне на вас, спробуйте відволіктися від комп'ютера, соціальних мереж та медіа хоча б ненадовго.Прогулянки на природі допомагають позбутися симптомів депресії і набагато поліпшити настрій

4. Лягайте спати на годину раніше

Сон – це магічний еліксир, коли йдеться про психологічне здоров'я. Дослідження показують, що через недосипання ви втрачаєте здатність контролювати свої емоції і легше дратуєтеся. Не кажучи вже про те, що недолік сну позначається і на вашому фізичному стані.

5. Пийте менше алкоголю

Добрий келих червоного вина після важкого дня – це одне. Але якщо після важкого робочого тижня ви занадто наляжете на джин з тоніком, то це – та подальше похмілля – буде не дуже корисно для вашого здоров'я. Деякі дослідження показують, що перебір з алкоголем може привести до проблем з тривожністю.

6. Відмовтеся від токсичних людей

Одна справа, коли ваш близький друг зіткнувся з неприємностями, і ви намагаєтеся підтримати його. Інша справа, коли ви знаходитесь біля людини, що постійно перебуває в стані стресу, причому з будь-якого приводу. Це може нашкодити вам: дослідження показують, що стрес заразний. Але є і хороші новини: щастя теж заразне. Так що вибирайте собі друзів з розумом.

7. Говоріть людям, коли вам тривожно

Як сказала Сара Джессіка Паркер, коли ділишся своїми емоціями, це додає сил. І експерти згодні: висловити свої тривоги – особливо професіоналу в області психічного здоров'я – ключовий елемент в управлінні і подоланні цього почуття.

8. Творіть добро

Купіть чашку кави незнайомцю, зводіть свого викладача на обід або просто будьте відкриті до того, що комусь може знадобитися ваша допомога. Дослідження показують, що це може поліпшити ваш настрій і підштовхнути робити добрі справи ще частіше.

9. Не соромтеся бути сумними

Так-так, ви все правильно зрозуміли. Люди здатні на різні емоції, і кожна з них заслуговує на увагу. Дослідження показують, що сльози можуть допомогти позбавитися від стресу і краще сприйняти все те, що засмучує вас. Запасіться серветками і не стримуйте себе.

10. Плануйте відпочинок

Очікування – така ж нагорода, як і сама відпустка. Дослідження показують, що планування поїздки може збільшити відчуття щастя. Не важливо, буде це пригода на вікенд або повноцінна відпустка, але починайте планувати свій відпочинок вже зараз. І давайте привітаємо наступаючий 2017 рік. Нехай він буде несхожим на 2016-й.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...