Почують навіть у РФ: Розпочато мовлення Українського радіо на окуповані території Донбасу, - Донецька ОДА

За підрахунками Нацради, сигнал "українського радіо" з Часового Яру охопить сукупно до 12,7 мільйона людей - як громадян України, так і громадян Росії.
Українське радіо знову почують на Донбасі. Ілюстрація: 112 Україна.

У п'ятницю, 2 червня, з міста Часів Яр Донецької області, на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо (НСТУ) розпочато мовлення на непідконтрольні території Донбасу. Мовлення здійснюється на Донецьку та Луганську області. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

Голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський заявив, що сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області разом з окупованими територіями, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області та прикордонні території Росії, які межують із Донбасом.

Також голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, підкреслив, що в рамках співпраці з міністерством інформаційної політики регулятор НСТУ надав дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 873 КГц ще 12 січня.

За його словами, старт радіомовлення є початком реалізації проекту зі спрямованого мовлення на окуповані території Донецької та Луганської областей. Зазначено, що мовлення здійснюється передавачем Nautel XL-60, який був наданий Мінінформполітики компанією BBG як технічна допомога. За підрахунками Нацради, сигнал "українського радіо" з Часового Яру охопить сукупно до 12,7 мільйона людей - як громадян України, так і громадян Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...