"​Подайте на пропитание": Покалічені найманці з РФ після "служби" на Донбасі благають про допомогу - державі не потрібні

Як тільки російські найманці отримують поранення, вони виявляються нікому не потрібними.

Російські бойовики в Україні. Фото: news.pn.

Якщо раніше "героїв-найманців" з Росії в Донбас відправляли потягами, влаштовуючи пишні урочистості, то зараз ті, хто вижив і повернувся на батьківщину, судорожно шукають нове місце роботи, кинуті Росією і близькими. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

"Я, наприклад, досить забезпечена людина. У моїй групі ще мінімум дві людини також добре забезпечені. Решта - прості працівники, але вони не їдуть за грошима. Гроші ми беремо з собою. Звичайно, там годують, хто курить, дають сигарети. Грошей там нікому не платять. У мене своя будівельна фірма. У мене дитина. У мене онук", - розповідав майже два роки тому петербуржець Сергій перед поїздкою в Донбас.

За його словами, найманці самі купували спорядження, провіант і екіпіровку. В "ЛДНР" фінансово не допомагали навіть місцевим, хоча спроби платити платню сімейним все ж анонсувалися. Така ура-патріотична тематика належним чином сприймалася в Росії і висміювалася інформованими про реальний стан справ в квазіреспубліках людьми.

З початком конфлікту донеччани розповідали, що за популярні відео в Мережі відомий під позивним "Моторола" росіянин отримує більше 100 тисяч рублів, його колега, Гіві, теж не бідує. Аналогічна ситуація з фінансуванням російських кадрових військових. Однак як тільки найманці отримують поранення, вони виявляються нікому не потрібними. Тих кому пощастить, можуть підлікувати в місцевих лікарнях, але про "пенсії" та виплати мови бути не може.

“После возвращения с Донбасса я оказался не нужен дома. Нет работы, многие отвернулись, семья поддерживает”, “После ранения не могу полноценно работать, да и вообще с работой проблема. Почему-то стали отказывать везде, хотя раньше считался хорошим работником”, - подібні скарги можна дуже часто побачити в пабліках бойовиків “ЛДНР”.

У різних "Союзах Добровольців Донбасу" і інших "правозахисних" організаціях допомогти колишнім найманцям не можуть. Перший "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков вже давно відзначив, що Росія не прийме назад людей, які були учасниками збройного конфлікту на території чужої країни. Їм пропонуватимуть повоювати в Сирії або іншій країні, звідки шансів повернутися живим, практично немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...