"Подібні підрозділи є ще тільки в арміях США, Великої Британії та Ізраїлю": Полторак - про українських аеророзвідників

Міністр оборони наголосив, що наступного року новий підрозділ отримає фінансування на закупівлю обладнання та усього необхідного для повноцінного функціонування військової частини.

Степан Полторак та аеророзвідники. Фото: mil.gov.ua.

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що підрозділ аеророзвідки у зоні проведення антитерористичної операції наступного року отримає фінансування, необхідне для закупівлі обладнання та повноцінного функціонування. На цьому він наголосив під час відвідування цього підрозділу, зазначають у прес-службі Міноборони у середу 7 грудня. Новину передають Патріоти України.

Полторак поспілкувався з бійцями та волонтерами нещодавно створеного підрозділу. "Військовослужбовці новоствореної військової частини ведуть спостереження за силами противника за допомогою сучасних технологій. Українська армія фактично є четвертою у світі, що має подібний ресурс. Також подібні підрозділи є в арміях США, Великої Британії та Ізраїлю", - зазначають у відомстві.

Під час спілкування Полторака з військовослужбовцями та волонтерами були обговорені нагальні проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення. Полторак наголосив, що наступного року новий підрозділ отримає фінансування на закупівлю обладнання та усього необхідного для повноцінного функціонування військової частини.

Окрім того, Полторак нагородив військовослужбовців відомчими нагородами. Зокрема, боєць, який за допомогою БПЛА знешкодив не одну ворожу ціль, отримав нагородну зброю від міністра оборони.

Раніше сьогодні, 7 грудня, Полторак провів зустріч з іноземними радниками стратегічного рівня з Великої Британії, Канади, Литви та Сполучених Штатів Америки. Як повідомили у прес-службі Міноборони України, це вже третій приїзд стратегічних радників.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...