"Подорож ціною у вашу квартиру – розкішні яхти, супер-кари та гелікоптери": Журналісти розповіли про елітний відпочинок для можновладців (відео)

Не всі депутати Ради люблять хизуватися елітним відпочинком. На камеру вони охоче розповідають, як зустрічали Новий рік у зоні АТО.

Журналісти вирішили дізнатися, де будуть проводити Новий рік нардепи. Фото: скріншот з відео.

Кореспондент під прикриттям потрапив і до агенції, яка відправляла у тури сина Ющенка та утікача Олійника. Журналісти програми "Гроші" вирішили з'ясувати, який відпочинок столичні туристичні агенції готують для українських високопосадовців і скільки коштують такі VIP-тури, передають Патріоти України.

Нещодавно скандальний нардеп Дмитро Добкін просто у сесійній залі запланував собі канікули – за 135 тисяч євро, тобто 4 мільйони гривень. І хай Добкін-старший виправдовується за брата: мовляв, сума ця була за шістьох, і тур він не купував, а просто подивився, українці все одно були вражені: навіть на шістьох - це понад 1600 євро на одного на день. За такі гроші можна організувати розкішний вояж на райський острів Бора-Бора чи два тижні кататися на оленях у Лапландії.

Після старту електронного декларування про захмарні витрати нардепів на відпочинок може довідатись будь хто - всі Мальдіви та Коста-Ріки, сафарі та полювання на китів має бути відображено у електронних звітах. Ось, наприклад, депутат "Народного Фронту" Ігор Котвицький об'їздив пів-світу заради шопінгу. Речей накупив майже на 6 мільйонів гривень. А там, де речей не купував, витратив майже 2 мільйони. І найдорожче обійшлася путівка на тропічні Мальдіви - майже половина його "туристичного" бюджету – 674,5 тисячі гривень.

І якщо звичайних українців таких розмах шокує, в агентствах елітних подорожей такими VIP-турами вже не здивувати. "Якщо наш турист хоче сафарі - він отримає сафарі. Якщо він хоче індивідуальне сафарі - він отримає це в індивідуальному порядку", - розповідає менеджер туристичної компанії Ірина.

Не називати прізвищ - перше правило у цьому елітному бізнесі. Проте можна довідатись принаймні про тренди - чого бажають заможні й знамениті. "Користується популярністю сафарі в Кенії, прогулянки з левами на Маврикії. Це сніданки з жирафами, це готелі, які спрямовані на еко-стиль. Це безлюдні острови. Звичайно, це дуже все ексклюзивно і дорого", - каже Олена, директор туристичної компанії.

Відпочинок ціною у вашу квартиру – розкішні яхти, супер-кари та гелікоптери. Наші чиновники і депутати знають, як треба відпочивати. Вивчаємо туристичні тренди для VIP-клієнтів. Програма "Гроші" розкаже, хто з депутатів готовий викласти кругленьку суму грошей на новорічні канікули.

Замовляли у туристичній агенції і цілий острів. Орендувати його коштує від 35 тисяч доларів. А от хто справжній профі у подорожах і зовсім не приховує цього - так це Іван Ліптуга - директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі

"Я дуже багато подорожував, я відвідав 67 країн і все своє життя і кар'єру у бізнесі до того, як я прийшов до державної служби. Я подорожував і перебував максимум 3 дні на місяць в Україні", - розповідає він.

На сторінках у соцмережі чиновник з гордістю демонструє світлини з різних куточків світу. Запевняє, кошти на такі "туристичні гастролі" заробив ще коли був бізнесменом. А от тепер, на державній службі, жаліється, часу на затяжні вояжі не вистачає.

Нардеп від БПП Андрій Вадатурський на камеру похвалився, що із родиною любить відпочивати в Альпах. "Ну я їжджу з сім'єю катаюся на лижах. Я, як завжди, їжджу за кордон, у французькі Альпи. Не соромно це сказати", - каже народний обранець.

Однак не всі депутати Ради люблять хизуватися елітним відпочинком. На камеру вони охоче розповідають, як зустрічали Новий рік у зоні АТО. "Ось найбільш незабутній Новий рік це якраз була зона проведення АТО", - сказав нардеп Дмитро Андрієвський. "Ну, напевно буду, традиційно. У 2015 році на фронті був", - згадує Семен Семенченко.

Аби дізнатися, хто ж замовляє острови та люксові пентхауси, журналіст програми "Гроші" вирушає до елітного турагенства без мікрофону і камери - під прикриттям. За легендою кореспондент - помічниця нардепа, якому дуже кортить відсвяткувати Новий рік у тропіках. Звісно, усе має бути найдорожче і найекслюзивніше. Та стороннім турагентам він не довіряє - потрібна авторитетна рекомендація, бажано від колеги нардепа.

За кожного клієнта в агенції у центрі Києва беруться цілою командою. Обіцяють, тут організують казкові канікули - усе до найдрібніших деталей. Від кольору шпалер у спальні до національності кухаря. Стартують тут ціни за такий відпочинок від 40 тисячі доларів - тобто мільйон гривень. І це ще без вартості без перельоту.

Утім, навіть для рекомендації, виказувати впливових клієнтів не хочуть.

"Це конфіденційно", - сказали журналістам.

Вони вирушили у друге агентство. Те саме, де собі придивлявся відпочинок нардеп Добкін. Тут до примхливих клієнтів звикли. Тур-оператор Олена натякає - такі тури у них замовляє дуже вузьке коло обраних, про яке говорити не прийнято. Втім по секрету тур-менеджер зізнається - відправляла закордон перших, хоча вже і біглих, можновладців.

"Олійник у нас замовляв… Син Ющенка замовляв", - каже вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...