Покарання за "зраду": Суд Владивостока виніс жорсткий приговор російському шпигуну в "Азові"

6 вересня суд у Владивостоці засудив російського шпигуна-найманця до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.​

Олексій Філіппов виявився шпигуном. Фото: inforesist.org.

Російський офіцер Олексій Філіппов півтора року воював на боці України в складі батальйону "Азов" і "Правий сектор". Як з'ясувалося пізніше весь цей час він передавав "ДНР" та російським "кураторам" цінні військові дані. У травні 2016 року його роль була розкрита і він повернувся додому до Владивостока. І поки ЗМІ РФ робили йому образ героя, спецслужби затримали сепаратиста, а суд засудив його до 3 років в'язниці, передають Патріоти України.

Як повідомляє волонтер бойовиків Олександр Жучковський, зв'язок з Філіпповим зник навесні, після того як він повернувся додому. Про його долю стало відомо нещодавно: 6 вересня суд у Владивостоці засудив найманця до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

“Была использована 282 статья УК РФ, по которой в России сажают исключительно по политическим мотивам. Во Владивостоке Филиппова изолировали и оказывали на него большое давление. В итоге 6 сентября по запросу прокуратуры суд дал Филиппову три года реального срока”, – прокоментував Жучковський.

Російський волонтер запевняє, що вирок буде оскаржений і навіть сподівається, що путінська Феміда змінить рішення і звільнить найманця-шпигуна. Жучковський запевняє, що російські спецслужби знали про впровадження Філіппова в "Правий сектор" і "Азов". Більш того, москвичі постійно отримували від нього військову інформацію.

“Москвичи обещали нам сделать все возможное, чтобы с Филиппова сняли все абсурдные обвинения и отпустили обратно в Донецк. Но как мне сообщили, Владивосток посылает Москву нах..", - обурюється Жучковський.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...