"Поки винні не постануть перед судом": Росія не уникне відповідальності за катастрофу МН-17, - журналіст

Сім'ї загиблих прагнуть, щоб відповідальні за тяжкий злочин були засуджені якомога швидше.

Родичі загиблих пасажирів рейсу МН-17 вимагають правосуддя. Ілюстрація:ТСН

Сім'ї загиблих в катастрофі "Боїнга-777" рейсу MH17 на Донбасі не замовкнуть, поки винні в загибелі лайнера не постануть перед судом. Про це в колонці для The Atlantic Council написав канадський журналіст, спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на момент аварії "Боїнга", Майкл Боцюрків, передають Патріоти України за матеріалами Гордон.

Журналіст був на місці катастрофи, коли туди намагалися потрапити родичі. Через три роки після катастрофи Боцюрків побачився з сім'ями загиблих на відкритті меморіалу в Нідерландах.

За його словами, в розмовах з родичами він відчув, що всі прагнуть до того, щоб правосуддя здійснилося швидко, щоб відповідальні за тяжкий злочин були засуджені якомога швидше.

"На сьогоднішній день очолювана Нідерландами спільна слідча група ідентифікувала 100 зацікавлених осіб, які так чи інакше пов'язані з запуском з "Бука" ракети, яка збила MH17. Близько 200 поліцейських і судових експертів, які використовують аналіз великого обсягу даних, невпинна завзятість і старі добрі методи розшуку, знаходяться в одному кроці від вказання на відповідальних. Як вважають, всі вони знаходяться в Росії або в контрольованих Росією районах Донбасу", - написав Боцюрків.

Журналіст підкреслив, що сім'ї загиблих не заспокояться, і "не замовкнуть, поки винні не постануть перед судом".

"Один з родичів мені сказав: "Навіть якщо вони не збиралися збивати цивільний авіалайнер, є одне слово, яке ми хочемо почути, і це "вибачте", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...