Полковник Лисенко доповів про втрати України за останню добу на Донбасі

Ситуація в зоні АТО характеризується різким збільшенням кількості обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків.

Поблизу селища Чермалик. Фото: 0629.com.ua.

Протягом минулої доби в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще один отримав поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Один загинув в результаті мінометного обстрілу під Авдіївкою, двоє інших бійців потрапили під обстріл ворожого БМП при пересуванні до позиції сил АТО біля селища Новгородське", - зазначив він. За словами Лисенка, минулої доби в зоні АТО ситуація характеризувалася різким збільшенням кількості обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків. Противник активно використовував міномети, бронетехніку і артилерію, заборонені мінськими угодами.

На луганському напрямку бойовики здійснили одну збройну провокацію в районі Новозванівки - використовували стрілецьку зброю і гранатомети. На донецькому напрямку епіцентром протистоянь стали три райони: Донецький аеропорт, околиці Горлівки і селище Луганське на світлодарській дузі. Бойовики вели обстріл українських позицій біля Авдіївки, почавши танковим обстрілом о 5:50 і завершивши прицільним вогнем з самохідних артилерійських установок калібру 122 мм о 18:20. Протягом дня Авдіївка піддавалася обстрілу з 82-мм і 120-мм мінометів. Також працювали гранатомети, стрілецька зброя, двічі бойовики обстріляли позиції з танків і один - з БМП.

Неспокійно було і поблизу населених пунктів Піски і Опитне. Тут обстріли не припинялися весь день. Крім стрілецької зброї і гранатометів, сили АТО зафіксували два снайперських обстріли, біля Пісків противник чотири рази застосував 120-мм міномет. Протягом доби бойовики випустили 54 міни з 82-мм мінометів з села Старомихайлівка по українських позиціях біля Красногорівки, а також здійснили один снайперський обстріл.

Ще однією гарячою точкою були населені пункти Зайцеве і Майорськ під Горлівкою. Тут окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Біля Зайцеве працював снайпер противника. Біля селища Луганське бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів і БМП.

На маріупольському напрямку ворог зосередив обстріли з мінометів калібру 82 мм в районі Мар'їнки і Чермалик. У Мар'їнці був зафіксований снайперський обстріл і численні провокації з використанням стрілецької зброї. За даними СЦКК, під ворожий обстріл потрапили і ремонтники, які виконували ремонтні роботи на газопроводі Мар'їнка - Красногорівка. Ніхто з них не постраждав, але фахівці були змушені припинити роботи.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...