Польський депутат, який розробив "антибандерівський" закон, розповів про "звірства" українців над поляками

Політик зазначив, що не розуміє, чому в Україні так багато людей люблять Степана Бандеру.

Томаш Жимковський. Фото:24tv.ua

Польський політик Томаш Жимковський, який є автором закону "про заборону пропаганди бандеризму", заявив, що Україна "не приймає правду" про те, ким насправді були бандерівці, і "намагається нав'язати своє помилкове бачення історії". Про це він заявив в програмі "Wolne głosy", передають Патріоти Україниз посиланням на Telewizjarepublika.pl.

Також Жимковський зазначив, що не розуміє, чому в Україні так багато людей люблять Степана Бандеру, оскільки, за його словами, "жертвами УПА були також українці".

"Близько 5 тисяч українців були вбиті самими українцями. Якщо вони не були вбиті німцями, то вони гинули від рук українських націоналістів", - сказав він, додавши, що найбільше жертв було серед поляків, а на другому місці були євреї.

Політик підкреслив, що Український інститут національної пам'яті, який заборонив ексгумацію польських поховань, насправді порушує міжнародне право.

"Кожна людина має право бути похованою ... Ці люди досі, як тварини, лежать в колективних могилах. Часто українці роблять звалище в тих місцях, де лежать (в могилах) поляки", - сказав Жимковський.

Крім того, депутат розповів, що він був кілька днів у Львові, і бачив червоно-чорний прапор частіше, ніж український.

Також він зазначив, що дуже радий тому, що Дуда підписав закон "Про внесення поправок в закон про Інститут Національної пам'яті".

Як відомо, Сейм Польщі ухвалив закон про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології". На підставі закону в Польщі зможуть заводити кримінальні провадження щодо осіб, які заперечують провину українських націоналістів за злочини проти поляків. За пропаганду так званої "бандерівської ідеології" можна буде отримати штраф або позбавлення волі на строк до 3 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...