Помер зірка "Гаррі Поттера" Алан Рікман

Згадаймо всіх, хто пішов зі світу маглів назавжди.

Алан Рікман. Фото: hochu.ua

14 січня 2016 в Лондоні помер британський актор Алан Рікман, який зіграв професора Северуса Снейпа у фільмах про Гаррі Поттера. В останні роки Алан Рікман страждав від раку, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Рікман став десятим актором поттеріани, який залишив світ маглів назавжди. Нагадаємо, що сім частин "Гаррі Поттера" виходили на екрани протягом десяти років - з 2001 по 2011 роки.

Першим з акторського складу 25 жовтня 2002 помер виконавець ролі професора Дамблдора Річард Харріс (72 роки), який встиг знятися в перших двох серіях. Далі роль директора Хогвартса виконував Майк Гембон. Як повідомляє Вікіпедія, Харріс був алкоголіком, хоча з 1981 року він не пив. Також він відмовився від прийому наркотиків, коли в 1978 році він ледь не помер від передозування кокаїну. У серпні 2002 року у нього був виявлений лімфогранулематоз. Помер він у лікарні, в оточенні своєї родини.

24 травня 2008 був убитий (зарізаний) під час бійки в барі, заступившись за свого брата, 18-річний актор Роберт Нокс, який знявся у фільмі «Гаррі Поттер і принц-напівкровка» в ролі Маркуса Белбі, когтевранця, чий дядько, Дамокл Белбі , винайшов Вовчу протиотруту.


2 липня 2008 померла виконавиця ролі Гладкої Пані у фільмі "Гаррі Поттер і Філософський камінь" Елізабет Спріггс (78 років).


3 травня 2010 від пневмонії помер виконавець ролі водія автобуса Ерні у фільмі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» Джиммі Гарднер (85 років).


4 липня 2012 після нетривалої хвороби помер виконавець ролі старого магла-садівника, який доглядав за будинком Редлів у Літтл-Хенглтоні, Ерік Сайкс (89 років).


28 березня 2013 від ускладнень, що послідували за операцією на серці, помер виконавець ролі дядька Гаррі Поттера Вернона Дурслі Річард Гріффітс (65 років).


15 січня 2014 від раку підшлункової залози помер виконавець ролі голови Департаменту міжнародної магічної співпраці Бартеміуса Крауча, Роджер Ллойд-Пак (69 років).


6 липня 2014 помер британець Дейв Леджено, що знявся в ролі поплічника Волан де Морта перевертня Фенріра Сивого. У книзі Джоан Роулінг саме перевертень Фенрір Сивий заразив через укус Римуса Люпина, коли той був ще дитиною. Тіло 50-річного актора було знайдено туристами через 3-4 дні після смерті на території національного парку в каліфорнійській Долині смерті. За даними поліції, Леджено помер через спеку, займаючись пішим туризмом.Температура в долині може наближатися до позначки в 50 градусів за Цельсієм.


25 грудня 2014 помер 79-річний актор Девід Райалл, який зіграв Ельфіаса Доджа у фільмі "Гаррі Поттер і Дари смерті. Частина I".


"Рятуючись у юрбі від якогось п'яного Ронового дядька, котрий не міг доп'ясти — Гаррі син йому чи ні, Гаррі помітив старенького чаклуна, що однісінький сидів за столом. Гриву сивого волосся, яка робила його схожим на відцвілу кульбабу, увінчувала поїдена міллю феска. На когось він був схожий. Гаррі не довго ламав голову, бо раптом збагнув, що це Ельфаєс Додж, член Ордену Фенікса й автор Дамблдорового некролога.

Гаррі підійшов.

— Можна біля вас сісти?

— Прошу, прошу, — відповів Додж доволі високим, хрипким голосом.

Гаррі нахилився.

— Містере Додж, я — Гаррі Поттер. Додж аж охнув.

— Мій любий хлопчику! Артур казав мені, що ти десь тут, замаскований… я такий радий, це така честь!

У пориві радості Додж налив Гаррі келих шампанського.

— Я думав тобі написати, — прошепотів він, — після Дамблдорової… така трагедія… і для тебе теж…

Доджеві очиці раптом наповнилися слізьми.".

Всім іншим - довгих років життя!

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...