Пошкоджено мозок, зламаний хребет: Нардеп Береза забив чоловіка, - ЗМІ

Інцидент в селі Чумаки підтверджують в поліції, але присутність нардепа на місці подій спростовують.
Юрій Береза. Фото: РБК.

У будинок народного депутата від "Народного фронту" Юрія Берези в селі Чумаки Дніпропетровської області намагався проникнути невідомий чоловік. Зловмисника затримали, він знаходиться у важкому стані. Про це повідомляє INSIDER з посиланням на місцеві правоохоронні органи, передають Патріоти України.

Згідно з офіційною інформацією, інцидент стався в неділю, 24 вересня, в одному з сіл Дніпропетровської області. Близько першої години ночі на територію приватного домоволодіння по вулиці Шевченка, 1 (власником якого є депутат ВР Юрій Береза, - прим.ред) проник з метою підпалу невідомий.
На місці події затримано чоловіка, особа якого встановлюється. Справу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею - тілесні ушкодження середньої тяжкості. Разом з тим, за інформацією видання, чоловік 1980 року народження у важкому стані. У нього зламані 4 хребця і внутрішньочерепна гематома, які залишають йому примарні шанси вижити. Зараз чоловік у реанімації в Кривому Розі.
Крім того, джерела вважають, що травми нанесені самим депутатом. Кореспонденти видання намагалися поставити запитання депутату, але після питання про даний інцидент Береза кинув трубку, на повідомлення також не відповідає. У МВС поки не змогли прокоментувати цей інцидент, проте джерела в "Народному фронті" повідомили, що 26 вересня в офісі партії відбулася розмова з цього приводу. "Антон Геращенко привіз в офіс якісь жорсткі матеріали по Березі, і розмовляв з керівництвом", - сказав співрозмовник.
Інше джерело також знайоме з ситуацією стверджує, що поліція була викликана вже вранці, а з першої години ночі нардеп начебто бив чоловіка. "Юра Береза особисто зламав йому чотири хребця, кілька ребер, зробив величезну внутрішньочерепну гематому, стрибав на ньому з 2:00 до 6:00 ранку, і тільки потім викликав поліцію", - повідомило джерело в політсилі, яка знаходиться в протистоянні з "Народним фронтом".
"Лікарі кажуть, що шанси вижити у нього невеликі - внутрішньочерепна гематома величезна, якщо серце витримає, шанси вижити в межах 18% з такими травмами. Якщо серце слабке - помре. П'ятихатські менти внесли статтю 122 (тілесне ушкодження середньої тяжкості). І сидять тремтять - чекають реакції громадськості. Зрозуміло, вони підконтрольні Березі. Той, в свою чергу, боїться стати другим Лозінським. Тому, за оперативними даними, підклав алкоголіку, який забрів до нього на подвір'я, гранату РГД-5 ", - розповіло джерело.
Інцидент в селі Чумаки підтверджують в поліції, але присутність нардепа на місці подій спростовують. Прес-секретар поліції Дніпропетровської області Анна Старчевська заявила "Країні", що нардеп Юрій Береза не був присутній в Чумаках в момент їхнього приїзду.
"Уродженець Кривого Рогу намагався скоїти підпал і нібито погрожував гранатою РГД-5. Його скрутила охорона, яка загасила пожежу і викликала поліцію", - заявила Старчевська. У прес-службі поліції додали, що нападник виявився 1980 року народження.
"23 вересня 2017 близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в селі Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської області. А трохи пізніше автомобіль "Nissan", припаркований на березі річки Саксагань. Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію. За скоєння злочину був затриманий житель Кривого Рогу 1980 року. Слідчі П'ятихатського ОП відкрили кримінальне провадження з попереднім правової кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в заяві поліції.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...