Пошпигували для ФСБ на свою голову: Російські інтернет-ресурси втратять мільярди через блокування сайтів, - РНБО

Вже вчора через українські санкції акції «Яндекса» почали дешевшати.

Валентин Петров. Фото: rnbo.gov.ua.

Через введення санкцій щодо російських сайтів бюджет Російської Федерації втратить мільярди рублів. Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони Валентин Петров, повідомляє прес-служба відомства. Новину передають Патріоти України.

«Російський бюджет очікувано недоотримає мільярди рублів у вигляді податків до російського бюджету, які могли б піти на фінансування розвідок, ФСБ, збройних сил, гібридної агресії проти нашої держави», - зазначив Петров. Крім того, він зазначив, що санкції стосуються не програмних продуктів, а фізичних і юридичних осіб, оскільки цього вимагає законодавство. Він також наголосив, що санкції були обумовлені загрозами національній безпеці.

За словами Петрова, приватний сектор має право обирати, яким програмним продуктом користуватися, і держава не втручатиметься у це. Напередодні, 16 травня, президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній. Вчора через українські санкції акції «Яндекса» вже почали дешевшати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...