Потрібно "гарматне м'ясо": В ОРДЛО розгорнули кампанію по вербуванню місцевих "призивників" у ряди терористів (відео)

​Колишні українські військові комісаріати стали центрами по залученню населення до лав бойовиків.

Скрін відео

В "Л/ДНР" набирають нових найманців в ряди терористів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Як розповів координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук, вербувальними центрами стали колишні українські військові комісаріати. "Згідно з "розпорядженням" ватажків "ДНР" і "ЛНР" Захарченка і Плотницького "військкомати" дуже активно працюють з усіма підприємствами: як з так званими "державними", так і приватними.

І це питання - під жорстким контролем російських кураторів, командування російських військ", - розповів прес-секретар Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. Чоловікам призовного віку розсилають "повістки" з підконтрольних бойовикам "військкоматів".

Крім того, в Луганську з'явилися білборди з закликом записуватися до лав терористів, а перехожим роздають пропагандистські листівки. Зараз в 1-му і 2-му "армійських корпусах" "ДНР" і "ЛНР" - до 36 тис. бойовиків. до нового року чисельність планують збільшити до 42 тис. осіб.

"Протягом вересня-жовтня прихід і вербування серед місцевого населення і висилання російських найманців в обох корпусах взагалі становила близько 200-250 чоловік. При цьому йшли в середньому 130 чоловік на місяць. Тобто, нарощування йде досить невеликими темпами", - додав Тимчук.

Бойовики також розгорнули агіткампанію в інтернеті, де публікують відеоролики з обіцянкою речового забезпечення, триразового харчування та стабільного заробітку. Повідомляється, що "пересічному" бойовику платять 15 тис. руб. (7 тис. грн), "сержантам" - до 13 тис. грн, "командиру роти" - 27 тис. грн, а "командиру бригади" - понад 50 тис. грн.

При цьому найманці з РФ отримують в два рази більше. "Те, що склад бойовиків молодіє, з місцевого населення - це факт. Однак, знову ж таки, навіть, скажімо, молоді мізки затьмарені російською пропагандою, дуже швидко стають на місце, коли бачать ставлення до себе не тільки з боку "командирів", але навіть з боку товаришів по "службі" з лав російських найманців", - зазначив Тимчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...