Потуги роспропаганди: У Міноборони відреагували на фейк окупантів про полонених бійців АТО

В українському військовому відомстві зазначили, що метою пропагандистів є підняти бойовий дух російсько-окупаційних військ на Донбасі, який останнім часом відчутно впав.​

Скрін відео

Бойовики, а також російські ЗМІ видають відео дворічної давнини з захопленням під Донецьком бійців АТО і військової техніки в якості хроніки останніх подій на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Зокрема, відео було опубліковано на одному з російських пропагандистських телеканалів 10 січня 2017 року. У ньому йдеться, що нібито дії відбуваються під Донецьком.

Насправді це відео 2015 року, зроблене в Дебальцевому:

В українському військовому відомстві зазначили, що метою пропагандистів є підняти бойовий дух російсько-окупаційних військ на Донбасі, який останнім часом відчутно впав.

"Інформація щодо захоплення під Донецьком українських військовослужбовців і техніки є черговим фейком російської пропаганди

У зв’язку з поширенням деякими інтернет-ЗМІ відеосюжету щодо нібито захоплення бойовиками військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України поблизу Донецька повідомляється, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

Зазначеному відео, розміщеному 10 січня 2017 року на сайті одного з пропагандистських російських телеканалів як хроніка останніх подій на Донбасі, насправді майже два роки, у ньому йдеться про події в Дебальцевому.

Оприлюднення російськими пропагандистами старих відеокадрів має на меті підняти бойовий дух російсько-окупаційних військ на Донбасі, який останнім часом відчутно впав. Просимо українських журналістів бути пильними та не поширювати пропагандистські фейки ворога." - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...