Повстанці в Сирії завдали потужного удару по російській авіабазі

За непідтвердженою поки інформацією, російське угруповання в Сирії зазнало втрат загиблими і пораненими.

Сирійські повстанці. Фото:hurriyet.com.tr

Вчора, 26 листопада, в Сирії повстанці з опозиційного угруповання Ахрар аш-Шам завдали артилерійського удару по авіабазі РФ Хмеймім в провінції Латакія. Про це повідомляє турецька газета Hurriyet, передають Патріоти України за матеріалами видання Ліга.Новости.

Джерела стверджують, що після артилерійського удару по авіабазі в небо не піднявся жоден російський літак.

Як повідомляють волонтери InformNapalm, джерела в Ізраїлі підтвердили факт артобстрілу російської авіабази. Відзначається, що внаслідок обстрілу є "велика кількість" поранених і загиблі, точних даних поки немає.

Крім того, в мережі опубліковано відео, на якому, імовірно, відображений обстріл російської авіабази артилерією угруповання харак Ахрар аш-Шам аль-Ісламі.

Члени цієї групи об'єднані в союз ісламських саляфістських бригад, які воюють проти армії диктатора Башара Асада, а також бойовиків Шабіхі і Хезболли. Серед противників даних озброєних груп рахується також терористичне угруповання "Ісламська держава" і Російська Федерація.

"Ймовірною причиною атаки бригади Ахрар аш-Шам на російську базу Хмеймім є помста за вбивство лідера Абу-Бакра Аш-Шишані, який загинув в результаті удару російської авіації в провінції Хомс 14 жовтня 2015", - зазначають волонтери.

Кремль поки не прокоментував інформацію про обстріл авіабази в Латакії.

Нагадаємо, наступного дня після знищення російського Су-24 турецькими ВПС війська РФ провели масоване бомбардування утримуваних повстанцями територій в провінції Латакія.

Командир одного з військових формувань сирійських туркмен повідомив, що по провінції Латакія були випущені ракети з російських кораблів в Середземному морі. Крім того, був проведений потужний артилерійський обстріл.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...