"Працюють прицільно": Бійці АТО розповіли про потужні обстріли та відновлення "путінської тактики" під Донецьком (відео)

Перестрілки вночі настільки потужні, що люди остерігаються виходити з укриттів навіть за серйозної потреби

Поблизу Зайцевого. Фото: Depo.Донбас.

Перемир'я, оголошене на час новорічно-різдвяного періоду, тиші так і не принесло, а з наближенням завершення свят ворожі обстріли стають потужнішими. На лінії фронту поблизу Донецька вогонь із боку окупованої території відкривають і вдень, і вночі. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Місцеві жителі в Зайцевому вкотре провели ніч у підвалах, але спілкуватися про це з українськими журналістами не хочуть. Кажуть, після того, як їх показують по національних телеканалах, на окуповану територію їх не пускають. "Будеш у Донецьку чи в Макіївці у підвалі сидіти. Не треба мені зайвих неприємностей", - пояснюють такі люди. Поза камерою вони розповідають, що перестрілки вночі настільки потужні, що люди остерігаються виходити з укриттів навіть за серйозної потреби.

Українські ж військові володіють інформацією, що на позиціях бойовиків у святкові дні відбулася ротація. Після цього вогонь став інтенсивнішим, працюють переважно кулемети та гранатомети, стрілецька зброя. "Реально противник підготовлений. Працюють прицільно. Значить, у них був наказ", - каже військовослужбовець ЗСУ із позивним "Лютий". Поновилося й використання "путінської тактики", тобто вогню з-за спин цивільних. "Нормальним не назвеш", - не приховують огиди до такого стилю ведення війни українські солдати. Стріляти у відповідь – означає наражати на небезпеку простих людей. Тож зброя українських військових у такох ситуаціях здебільшого мовчить.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...