Президент США назвав методи російських хакерів примітивними і пообіцяв їх провчити, - ЗМІ

Барак Обама заявив, що має намір послати чіткий сигнал Росії про те, що вторгнення в комп'ютерні системи США неприпустиме.

Барак Обама. Фото: Kursiv.kz.

«Independent» пише, що Барак Обама заявив, що США могли б застосувати проти Росії кібер-зброю за злом російськими хакерами поштового сервера Демократичної партії США. Новину передають Патріоти України.

Під час виступу в Білому домі Обама заявив, що має намір послати чіткий сигнал Росії про те, що вторгнення в комп'ютерні системи США неприпустиме. «Ми повинні зробити свою справу і помститися за те, що зробила Росія», - зазначив Обама, проте поки не ясно, що саме він має на увазі. Також Обама підкреслив: «Ми зробимо це таким способом, що вони зрозуміють, що ми їх атакуємо, однак не всі будуть про це знати".

Американські ЗМІ пишуть, що, мабуть, цими словами Обама натякає на власну кіберзброю, яка є в США, а також можливості для кібератак, які істотно розширилися за останні роки. Деякі не виключають, що Обама також міг мати на увазі розвідувальну діяльність або санкції проти Росії. Також він підкреслив, що методи, застосовані російськими хакерами «не були якимись складними, ретельно продуманими» - вони були «простими», і те, що сталося, стосується «всіх американців».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...