Прямо навпроти Криму: Туреччина випробувала на Чорному морі першу балістичну ракету

Випробування пройшли на військовому полігоні в Синопі, який розташований у найвужчому місці Чорного моря. Відстань до Південного берегу окупованого півострова - менше 300 км.

Фото:Kemal Sayın/Facebook

У Туреччині пройшли успішні випробування перших балістичних ракет власної розробки. Про це повідомляє агентство Анадолу, інформують Патріоти України.

Тестові запуски ракет під назвою GÖKDOĞAN (малий радіус дії) та BOZDOĞAN (великий радіус дії) пройшли на військовому полігоні в Синопі. Фахівці оцінили можливості двигуна ракети після відключення системи наведення.

Згідно із програмою випробувань, в останньому кварталі 2018 року буде проведено пуск ракет з наземної установки з метою ураження рухомих цілей, а також пуск з літака.

Проект розробки ракет GÖKDOĞAN і BOZDOĞAN планується завершити в 2020 році. Після цього почнеться серійне виробництво ракет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...