Пропагандистський ляп: Відомство Лаврова відправило вказівки не давати інтерв'ю японському ЗМІ в...редакцію цього ЗМІ

Дипломатичний "прокол" стався з редакцією японського видання "Санкей".

Ілюстрація:lb.ua

Міністерство закордонних справ Росії відправило вказівку не давати інтерв'ю японській газеті "Санкей" до редакції самої газети. Про це пише Эхо Москвы, передають Патріоти України.

Рекомендація була призначена для одного з російських відомств. У ній йшлося про те, що японська газета займає особливо крайню позицію і є націоналістично спрямованою. Вона критикує Росію в багатьох статтях.

Керівництво редакції "Санкей" написало лист у відповідь в російське міністерство, нагадавши йому про спотворення реальності і елементарны помилки у вигляді відправки офіційного листа не тому адресату.

У МЗС Росії це повідомлення поки не прокоментували. Нижче наводимо відповідь газети "Санкей" (переклад журналіста Олексія Ковальова):

"З повагою вітаю офіційного представника Міністерства закордонних справ Російської Федерації пані Захарову. Відправлений Вашим відомством лист прийшов у московську редакцію близько двох тижнів тому.

"Газета Санкей серед основних друкованих видань Японії займає особливо крайню позицію, будучи націоналістично спрямованою. У в багатьох статтях про Росію міститься критика, часом нападки, неодноразове спотворення реальності, передається негативна точка зору. Спираючись на антиросійський стиль подачі останным часом, ми рекомендуємо не давати інтерв'ю цьому виданню".

Мабуть, лист адресувався в одне з державних відомств, куди ми відправляли запит. Але сталося неприпустиме, і лист було доставлено нам.

МЗС РФ завжди надавав мені величезну підтримку, і я ані в найменшій мірі не збирався нагнітати ситуацію. Напевно, написання таких листів - одна з важливих функцій Міністерства закордонних справ у Вашій країні. Але я категорично протестую проти інсинуацій про "спотворення фактів".

Найбільше мене турбує той факт, що Міністерство закордонних справ, що займається зовнішніми зв'язкими Росії, великої країни, допускає такі елементарні помилки, як відправка офіційного листа не тому адресату. Залишається тільки зробити висновок, що останнім часом державні установи Росії по-рабськи слідують за Його Високоповажністю Президентом так, що втратили хватку у справжніх справах.

Хотілося б, щоб в найскладнішому з невирішених питань російсько-японських відносин, в питанні Північних територій, ви проявили б максимальну зосередженість".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...