Прощавай, уламку СРСР: Відхід у минуле нафтової ери, кінець Путіна, хаос в Росії - прогноз на 10-ліття від Bloomberg

На думку авторів прогнозу, у 2021 році зміни торкнуться автомобільної промисловості провідних країн-виробників. Тим часом, в Москві і Ер-Ріяді відчують великі потрясіння, оскільки їх бюджети танутимуть за рахунок зниження цін на нафту.

Ілюстрація:Обозреватель

Повсюдне поширення електромобілів призведе до обвалу світових цін на нафту і підірве економіку Росії. У найближче десятиліття Кремлю варто побоюватися нафти по 10 доларів і значних соціальних потрясінь. Про це йдеться в "песимістичному прогнозі" до 2028 року, опублікованому аналітиками агентства Bloomberg, передають Патріоти України.

Згідно з прогнозом, в 2018 році прорив у модернізації акумуляторних батарей відкриє шлях до масового виробництва дешевих електромобілів. Ціни на нафту будуть триматися на рівні 50 доларів за барель.

У 2020 році увагу в світі зосереджено на успіх нових електромобілів, що виходять з конвеєрів в Силіконовій долині (США) і Шеньчжені (Китай). Нафта закінчує рік показником в 40 доларів.

У 2021 році зміни торкнуться автомобільної промисловості провідних країн-виробників від Японії до США. Тим часом, в Москві і Ер-Ріяді відчують великі потрясіння, оскільки їхні бюджети будуть танути за рахунок зниження цін на нафту. Заворушення вийдуть за межі російських заводів. Ціна нафти сягне 20 доларів.

На думку авторів прогнозу, Саудівська Аравія в 2024 році впаде в економічну депресію, а політична нестабільність пошириться по Близькому Сходу. Президент РФ Володимир Путін йде з політики і прагне керувати через колишнього главу центробанку Ельвіру Набіулліну. Нафта впаде до 10 доларів.

"У 2028 року Саудівська Аравія відмовляється від своїх мегаполісів, і недобудовані хмарочоси починають занурюватися в пісок. ОПЕК зникає. В Росії ніхто не бачив Путіна протягом багатьох років, і Набіулліна намагається запобігти розпаду країни. Інвестори починають панікувати через численні банкрутства у світовій нафтовій промисловості", - йдеться в песимістичному прогнозі.

В результаті, відзначає Bloomberg, країни-імпортери енергоносіїв будуть в значному виграші, в той час як експортери енергоносіїв постраждають.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...