Прощавайте, кури, свині та корови: Протягом трьох десятиріч людство відмовлятиметься від традиційного м'яса

Вчені планують почати вирощувати справжнє м'ясо в пробірках, а також пропонувати людям харчуватися комахами, які в деяких країнах вже вживаються як перекус.

Ілюстрація:K750 Вчені встановили, що до 2050 року на нашій планеті буде приблизно дев'ять мільярдів жителів. Це призведе, в першу чергу, до продовольчої кризи, повідомляють Патріоти України.

Представники Німецького інституту дослідження харчування відзначили, що в зв'язку з таким станом речей вчені вже сьогодні змушені шукати способи забезпечення людства продуктами харчування. Зокрема, за прогнозами, в недалекому майбутньому люди зазнають дефіциту білка.

Отже, виникає необхідність створення штучного м'яса. Сьогодні відомі кілька страв, які готують з його використанням. Так, в Сполучених Штатах Америки люди можуть придбати Beyond Burger і Impossible Burger. Наприклад, другий вид бургерів містить котлету, приготовану на основі картоплі і пшениці.

Також вчені планують почати вирощувати справжнє м'ясо в пробірках, а також пропонувати людям харчуватися комахами, які в деяких країнах вже вживаються як перекус. Варто зазначити, що такі способи отримання білкової їжі допоможуть зменшити негативний вплив тваринництва на стан навколишнього середовища. Зокрема, викид парникового газу зменшитися до вісімнадцяти відсотків.

Джерело: Главное

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...