"Провокації та заборонена зброя": Штаб повідомив про ситуацію у зоні АТО

Станом на 18.00 по всій лінії зіткнення з опівночі зафіксовано 21 випадок порушення «режиму тиші» з боку російсько-окупаційних військ.

Шахта "Бутівка". Фото: "Фейсбук".

Російсько-окупаційні війська продовжують провокувати українських військовослужбовців, обстрілюючи позиції з великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї. Є непоодинокі випадки застосування окупантами мінометів 82-го та 120-го калібру. Також ворог застосовує заборонену Мінськими домовленостями артилерію. Однак Збройні Сили України на провокативні дії не відповідають та неухильно виконують Мінські угоди. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на сторінку прес-центру штаба АТО у "Фейсбуці".

Станом на 18.00 по всій лінії зіткнення з опівночі зафіксовано 21 випадок поруш"Провокації ення «режиму тиші» з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, на Донецькому напрямку обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, по селищу Луганському та шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з міномету 120-го та 82-го калібру. Варто також зазначити, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького.

На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.
На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з БМП та гранатометів по Широкиному.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...