При нагоді можуть повторити: У ГПУ наразі працює четверо прокурорів, які посадили Луценка

Сам Луценко на запитання про те, чому у ГПУ працюють прокурори, яких він звинувачував у фальсифікації його справи, заявив, що звинуватити прокурорів може тільки суд, і факту злочину з їхнього боку не встановлено.

Юрій Луценко. Фото:Politeka

Прокурори, які представляли сторону обвинувачення під час судових процесів над нинішнім генпрокурором Юрієм Луценком у 2010–2013 роках, не втратили посад, хоча через них Україна за рішенням ЄСПЛ виплатила Луценку у 2012 році €15 тис. компенсації. Про це йдеться в розслідуванні програми Наші Гроші, передають Патріоти України.

У розслідуванні зазначають, що під час судового процесу Луценко називав прокурорів "дебілами", плював у них і заявляв про фальсифікацію кримінальних справ. Однак після Революції гідності їхня кар'єра в прокуратурі не завершилася, а деякі з них пішли на підвищення.

Іван Бабенко, який представляв справу Луценка у першій інстанції, зараз працює заступником начальника управління департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

Бабенко заявив журналістам, що не вважає Луценка злочинцем, бо винним може "визнати тільки суд". Він також зазначив, що брав участь у двох підготовчих засіданнях у справі Луценка.

Євген Зінченко, який був представником обвинувачення в судах першої і другої інстанцій, працює прокурором Головного слідчого управління ГПУ.

Він заявив журналістам, що не бачився з Луценком після його призначення генпрокурором і не обговорював із ним старих кримінальних справ.

Віктор Клименко, який був представником обвинувачення в судах першої і другої інстанцій, у 2017 році став одним із 19 фіналістів конкурсу на посаду глави Державного бюро розслідувань. Він відмовився відповідати на запитання щодо справи Луценка і порадив журналістам звернутися у прес-службу прокуратури Києва, у якій він працює начальником відділу.

Прокурори Валерій Казнадзей і Микола Курапов, які були представниками обвинувачення проти Луценка у Вищому спеціалізованому суді, також відмовилися обговорювати з журналістами справу проти Луценка. Курапов після Революції гідності пішов на підвищення і тепер працює заступником начальника департаменту ГПУ.

Сам Луценко на запитання про те, чому у ГПУ працюють прокурори, яких він звинувачував у фальсифікації його справи, заявив, що звинуватити прокурорів може тільки суд, і факту злочину з їхнього боку не встановлено.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...