При поверненні на батьківщину його очікує суд та в'язниця: На Донбасі ідентифікували британського найманця - волонтер

Громадянин Великобританії Бен Стімсон, вирушаючи воювати проти українського народу, не розраховував на те, що на батьківщині його судитимуть за статтею "тероризм", тому сміливо публікував свої фото в соціальних мережах.

Британський найманець Бен Стімсон підтримував путінські "республіки" на Донбасі. Фото:https://stopterror.in.ua/

На початку 2014-2015 року іноземні найманці дуже активно поповнювали ряди незаконних збройних формувань. Про це повідомили в прес-службі проекту "Стоп Терор", передають Патріоти України.

"Не дивлячись на те, що громадяни інших країн в інтерв'ю, які вони дають різним ЗМІ, стверджують, що прибули відстоювати ідеали "русского мира" та інтереси жителів південного сходу за покликом серця, все насправді не так.

Більшість іноземних легіонерів, які воюють на боці ЛНР/ДНР, були записані спочатку в підрозділи, які фінансувалися тими чи іншими лідерами самоутворень. У 2015-му році коли незаконні збройні формування набули впорядкованості, а багато угруповань, які відмовилися вступити в 1-й і 2-й "Армійські корпуси" ЛНР/ДНР, були знищені, все одно в бригадах і полках так званої "народної міліції" продовжували служити іноземні найманці.

З 2015-року всі незаконні формування, що входять до складу "армійських корпусів" "республік", були приписані до "військових частин", утворених на територіях, підконтрольних ЛНР/ДНР, а весь особовий склад поставлений на забезпечення і матеріальне забезпечення (зарплату). З цього випливає, що іноземці, які проходять службу в цих частинах, незалежно від того, чи перебували вони на лінії зіткнення або в тилу тимчасово окупованих територій, одержували постачання в тому чи іншому вигляді (харчування, обмундирування, грошові кошти).

Крім усього цього, соціальні мережі заповнені акаунтами найманців-іноземців, які публікують свої фото- і відеоматеріали, тим самим підтверджуючи причетність до незаконних збройних формувань.

Але після повернення до себе на батьківщину таких легіонерів очікує тюремне ув'язнення і довгі судові розгляди, бо в ряді європейських країн найманство є кримінальним злочином. Громадянин Великобританії Бен Стімсон, вирушаючи воювати проти українського уряду і народу України, не розраховував на те, що на батьківщині його судитимуть за статтею "тероризм", тому сміливо публікував свої фото в соціальних мережах.

Бен Стімсон (Ben Stimson)

Дата народження: 12 липня 1977

Місто проживання: Манчестер (Manchester)

Країна: Великобританія: (The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland)

Статус: Найманець

Сторінка Бена Стімсона в соціальній мережі "Вконтакте".

Присутність Бена Стімсона на території України підтверджують фотографії, зроблені в місті Луганську, на тлі британського танка "Марк 5" (він же "Рікардо") часів Громадянської війни, які є пам'яткою міста. На момент публікації фотографій Луганськ знаходився під контролем незаконних збройних формувань.

Фотографія танка "Марк 5" (місце розташування - місто Луганськ, номер на танку 9344, ідентичний номеру, який позначений на фото з Беном Стімсона).

Фото з особистого архіву Бена Стімсона, яке підтверджує його знаходження в місті Луганську.

Також Бен Стімсон опублікував кілька фотографій, де він позує зі зброєю в руках. Фотографії датовані 2015-му роком.

Бен Стімсон на позиції незаконних збройних формувань.

А також є фото на фоні прапора "Новоросії" (позначений жовтим кольором).

Взимку 2016 року одне з інтернет-видань опублікувало статтю, в якій зазначалося, що учасник незаконних збройних формувань Бен Стімсон був заарештований у себе на батьківщині, а згодом відпущений під заставу. Але проти Бена Стімсона на території Великобританії заведено кримінальну справу за статтею "тероризм". Про подальшу долю даного найманця нічого невідомо", - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...