Прибули з фальшивими паспортами: У мережі з'явилася інформація про присутність путінських найманців в Африці (фото)

На думку експертів, Росія в Центральноафриканській республіці може переслідувати як економічні інтереси, так і нову стратегію присутності в Східній і Центральній Африці.

Фото:Conflict Intelligence TeamУ кінці березня поточного року з'явилися дані про присутність російських інструкторів у 60 кілометрах від столиці Центральноафриканської республіки (ЦАР) - Бангі. Про це повідомляє Conflict Intelligence Team, інформують Патріоти України.

Відзначається, що російські військові базуються на території маєтку Беренго, який раніше належав нині покійному президентові ЦАР Жану Беделю Бокассу. Так, кореспондент AFP побачив на території маєтку ряди наметів і росіян у військовій формі, які навчали солдатів ЦАР.

Намети були розташовані праворуч від могили Бокасса. Судячи з супутникових знімків, ці об'єкти з'явилися на території маєтку в період з 21 по 22 січня.

Уточнюється, що росіяни отримали право постачати в ЦАР озброєння для урядових військ як виняток з введеного ООН режиму ембарго. У заяві російського МЗС РФ згадується відправлена в ЦАР "партія стрілецького озброєння і боєприпасів".

"31 березня в офіційному акаунті президента ЦАР Фостен-Арканжи Туадера були опубліковані фотографії випускної церемонії, як повідомляється, 200 бійців 3-го територіального піхотного батальйону збройних сил ЦАР... На багатьох фотографіях на задньому плані видно чоловіків європейської зовнішності у військовому одязі. Цілком можливо, що це і є бійці групи "Вагнера" або російські військовослужбовці, однак повної впевненості в цьому у нас немає", - сказано в повідомленні.

У той же час оприлюднені факти вказують на те, що Росія дійсно займається постачанням в ЦАР озброєння і техніки, а російські військові і найманці навчають бійців центральноафриканских урядових військ.

Однак російська допомога наряд чи повністю безкорислива. У тій же заяві МЗС РФ згадується "вивчення можливостей взаємовигідного освоєння запасів природних ресурсів ЦАР", зокрема, "реалізація пошукових гірничорудних концесій".

Французький експерт з міжнародних відносин Дідьє Франсуа в розмові з Europe 1 зазначив, що російські "інструктори розмістилися поблизу родовищ корисних копалин, у тому числі золота, алмазів і урану.

Таким чином, Росія в ЦАР може переслідувати як економічні інтереси, так і нову стратегію присутності в Східній і Центральній Африці.

Експерт також згадує, що багато "інструкторів" прибули в країну нелегально і з фальшивими паспортами, і заявляє про укладення договорів з силами центральноафриканської опозиції на північному сході країни поблизу суданського кордону.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...