Приїхав "перемогти фашизм": У поліції повідомили подробиці біографії ліквідованого на Донбасі найманця з РФ

Громадянин України 1977 року народження останнім часом проживав в Орську Оренбурзької області РФ, звідки і відправився на війну в Україні і вступив до лав терористів.

Ліквідований російський найманець. Фото:прес-служба ГУ НП у Донецькій області

Поліція встановила особу ліквідованого на Донбасі бойовика з Росії, тіло якого було виявлено у жовтні 2016 року після зіткнення сил АТО з ДРГ противника біля Водяного під Маріуполем. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Донецької області, передають Патріоти України.

Пізніше тіло бойовика обміняли на українських загиблих, але поліцейські мали зразки ДНК і відбитки пальців, щоб встановити особу учасника незаконного військового формування.

За допомогою Інтерполу дактилоскопічну карту було направлено у РФ, звідки прийшла інформація про те, що відбитки, ймовірно, належать громадянину України 1977 року народження.

Як з'ясувалося пізніше, чоловік останнім часом проживав в Орську Оренбурзької області РФ, звідки і відправився на війну в Україні і вступив до лав терористів.

"Воював у складі першої мотострілецької бригади "ДНР", брав участь у бойових діях в Іловайську, штурмував Дебальцеве і Вуглегірськ. В інтерв'ю російським ЗМІ зрадник говорив, що приїхав "перемогти фашизм", не бажаючи жити в такій країні, забувши, що вже давно мешкає зовсім в іншій державі", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Потім правоохоронці вийшли на двоюрідного брата найманця, але він виявився сліпим і нічим не міг допомогти поліції. Потім було встановлено, що на початку 2000-х років загиблий терорист платив аліменти, в результаті чого вдалося встановити особу його колишньої дружини.

"Жінка упізнала свого екс-чоловіка по фото. Поліція виконала завдання - особу бойовика встановлено, рідним повідомлено про його долю", - підсумували поліцейські.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...