Природа-мати захищається, як може: Через браконьєрство у африканських слонів перестали рости бивні

Браконьєри часто полюють на них з вертольотів або невеликих літаків, не залишаючи тваринам шансу захиститися або втекти.​

Слонів із бивнями стає все менше. Ілюстрація: соцмережі.

Африканських слонів вбивають заради бивнів, які, як вважають деякі, «цілющі». Хоча в кінці 2017 року у Китаї ввели заборону на торгівлю слоновою кісткою, вона як і раніше користується в цій країні великим попитом, зазначають Патріоти України.

«Фахівці» в області традиційних квазімедицинських практик подрібнюють бивні і рекомендують приймати отриманий порошок всередину: він вважається не тільки ліками від численних захворювань, а й засобом для поліпшення потенції і репродуктивного здоров'я. Незважаючи на відсутність наукового обґрунтування використання порошкоподібної слонової кістки в терапевтичних цілях, багато людей в Китаї, в інших країнах Азії, а також в Африці досі готові віддавати за нього значні суми грошей. Вбивство слонів заради бивнів, працює, як зазначає в недавній статті в журналі National Geographic, як фактор природного добору, котрий сприяє виживанню тих слонів, що народилися без бивнів.

За даними National Geographic, вчені з Мозамбіку в даний час вивчають генетику слонів, народжених без бивнів, а також результати розвитку цієї риси. Раніше тільки від 2 до 4% самок із мозамбіцької популяції слонів не мали бивнів, тепер же такі майже третина слоних Мозамбіку.
Експерт з поведінки слонів і дослідниця з Національного парку Горонгоса в Кенії (Gorongosa National Park) Джойс Пул (Joyce Poole) пояснила, що браконьєрство впливає на слонів не тільки з точки зору чисельності їх популяції, але і з точки зору еволюції. Полювання дало слонам, у яких не росли бивні, біологічну перевагу в Горонгосі, тому що браконьєри полюють на слонів з бивнями і залишають в живих тих, у кого їх немає.

До початку 2000-х років 98% із приблизно 200 слоних в парку не мали бивнів. Це наочне свідчення того, що полювання впливає на популяцію і призводить до еволюційної адаптації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...