Привіт севастопольським скрепам: В Одеський порт зайшов фрегат-невидимка НАТО (фотофакт)

Фрегат “La Fayette” споруджений з використанням стелс-технології, що дозволяє йому залишатися малопомітним для радіолокаційних приладів за рахунок специфічної геометрії.

Французький ракетний фрегат-невидимка “La Fayette”. Фото:facebook

Французький ракетний фрегат-невидимка, що увійшов 17 березня у Чорне море і здійснив візити в порти сусідніх держав, пришвартувався 31 березня до причалу Одеського морвокзалу. Французькі військові моряки, яких очолює командир корабля капітан 1 рангу Станіслас Делатт, провели протокольні зустрічі в Командуванні ВМС ЗС України, облдержадміністрації та мерії, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ВМС.

“Фрегат “La Fayette” Військово-Морських Сил Французької Республіки відвідав командувач Військово-Морських Сил ЗС України Ігор Воронченко. Керівник виду ЗС України віце-адмірал Воронченко також провів зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, аташе з питань оборони при посольстві полковником Крістіаном Бартлен та командиром корабля Станісласом Делатт”, – зазначили у ВМС.

Програмою візиту французького корабля-невидимки “La Fayette”, який триватиме до 3 квітня, передбачені проведення тренувань з боротьби за живучість корабля на борту фрегата для особового складу ВМС ЗС України, а також оглядова екскурсія по Одесі.

Фрегат “La Fayette” споруджений з використанням стелс-технології, що дозволяє йому залишатися малопомітним для радіолокаційних приладів за рахунок специфічної геометрії. Корабель оснащений новітніми протикорабельними крилатими ракетами Exocet з дальністю дії до 70 км і зенітним ракетним корабельним комплексом Naval Crotale.

Довжина корпусу фрегата 125 м, ширина – 15,4, водотоннажність – 3600 т. Швидкість – 25 вузлів, дальність плавання – 7 тисяч морських миль.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...