Пушилін поставив умову для повернення "віджатих" підприємств на Донбасі

Так зване "зовнішнє управління" в "ДНР" ввели з 1 березня на 40-ка підприємствах з українською реєстрацією. Більшість з них належать олігарху Рінату Ахметову.

Денис Пушилін. Фото: lenta.ru.

Представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявив, що повернення підприємств на Донбасі під юрисдикцію України можливе за однієї умови. Він заявив, що це можливе "лише після виконання українською стороною Мінських угод", передають Патріоти України з посиланням на підконтрольний "ДНР" сайт.

"Українська сторона продовжує наполягати на виведенні зовнішніх адміністраторів з підприємств української юрисдикції, посилаючись на те, що ці рішення "ДНР" і "ЛНР" ухвалили в односторонньому порядку без попереднього обговорення в підгрупі з економічних питань. При цьому обговорювати скасування транспортної блокади на тій же зустрічі підгрупи з економічних питань України відмовляється", - заявив Пушилін.

"Поки не буде цілковитого політичного врегулювання, зовнішні адміністрації підприємства не покинуть", - сказав він. Подібну заяву зробив і представник "ЛНР" на переговорах Владислав Дейнего.

Нагадаємо, так зване "зовнішнє управління" в "ДНР" ввели з 1 березня на 40-ка підприємствах з українською реєстрацією. Більшість з них належать олігарху Рінату Ахметову. Але вже через тиждень після того, як влада "Л-ДНР" оголосила про введення зовнішнього управління на "підприємствах української юрисдикції", ситуація на цих заводах виявилася близька до критичної.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...