Путін перевіряє боєготовність армії на західному кордоні

В ході перевірки буде оцінено ступінь готовності Південного військового округу до реагування на кризові ситуації різного характеру.

Сергій Шойгу. Фото: world.rayti.ru.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що почалася повна перевірка боєготовності військ на Південно-західному напрямку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"В соответствии с решением Верховного главнокомандующего (президента России Владимира Путина) сегодня с пяти часов утра войска Южного военного округа, отдельные соединения Воздушно-десантных войск и военно-транспортной авиации приводятся в боевую готовность "Полная". С этого времени мы приступили к внезапной проверке боевой готовности войск на Юго-западном стратегическом направлении", — заявив Шойгу.

За його словами, в ході перевірки буде оцінено ступінь готовності Південного військового округу до реагування на кризові ситуації різного характеру. "Необходимо отработать весь спектр задач, решаемых органами управления и войсками, в том числе по борьбе с террористическими угрозами, ликвидации последствий природных и техногенных катастроф. Оценить маневренные возможности соединений в ходе совершения маршей при создании группировок войск", — сказав міністр оборони РФ.

Також буде перевірено готовність авіації і сил ППО до відбиття ударів повітряного противника і захисту важливих військових і державних об'єктів. Крім цього, буде здійснена перевірка систем управління військами Південного і Центрального військових округів, розгорнутих в польових умовах. "Особое внимание следует обратить на проверку готовности системы управления войсками с развертыванием полевых подвижных пунктов управления объединений и соединений в полном объеме. К выполнению этих задач привлечь дополнительно Центральный военный округ", — заявив Шойгу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...