Путін підштовхує Трампа визнати за РФ сферу впливу, куди входить Україна - The Washington Post

На думку впливового американського видання Путін пішов на ескалацію бойових дій в районі Авдіївки з двох причин: через небажання Трампа скасовувати антиросійські санкції, або маючи намір зірвати візит Порошенка до Німеччини.

Трамп і Путін. Фото:Факти - ICTV

Редакційна колегія американського видання The Washington Post висловила сумнів у випадковості того, що ескалація бойових дій на Донбасі сталася фактично відразу після телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з його американським колегою Дональдом Трампом. Про це йдеться в матеріалі The Washington Post, передають Патріоти України.

Путін і Трамп по час своєї розмови досить багато часу присвятили ситуації в Україні. Джерела видання відзначили, що президент США назвав Україну "важким питанням".

Видання вважає, що Путін пішов на ескалацію бойових дій в районі Авдіївки з двох причин: або через небажання Трампа скасовувати антиросійські санкції, або маючи намір зірвати візит президента України Петра Порошенка до Німеччини.

Крім цього, пише The Washington Post, в 2016 українська економіка показала незначне зростання, тоді як російська продовжує перебувати в рецесії. Таким чином, Путін має на меті не допустити відновлення економіки України.

Крім цього, зазначає видання, Путін намагається підштовхнути Трампа не тільки до скасування антиросійських санкцій, а й визнати за Росією певну сферу впливу, куди входить і Україна. В обмін на це РФ готова запропонувати США "співпрацю" в боротьбі проти "Ісламської держави" в Сирії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...