Путін тримає їх в тонусі: У РФ розповіли про найбільші страхи російських олігархів

Зазвичай, представники олігархату у Росії до останнього вважають, що зможуть вирішити свої проблеми корупційним способом.

Представники російського олігархату. Ілюстрація:sprotyv.info

У президента РФ Володимира Путіна є дієвий метод тримати олігархів "в тонусі", щоб ті не збунтувалися через санкції. Про це розповіла в коментарі Обозревателю російська опозиціонерка Ольга Курносова, зазначають Патріоти України.

"Проблема в тому, що олігархи - така досить полохлива субстанція, власне, та найперша справа Бориса Ходорковського, вона мала своєю основною метою залякати олігархат, і в цьому сенсі вона була дуже ефективною", – сказала вона.

Крім давньої справи Ходорковського, опозиціонерка вказала на арешт братів Магомедових, який стався в перших числах квітня.

"Багато хто говорить, що такого рівня людей не заарештовували з часів Ходорковського. Тому тут весь час йдуть спеціальні заходи, щоб тримати олігархів "в тонусі", – розповіла вона.

Зазвичай, як каже Курносова, олігархи до останнього вважають, що зможуть вирішити свої проблеми корупційним способом.

"І рівно в той момент, коли вони повністю програють, отримують або порушену кримінальну справу і їх садять, або вони встигають емігрувати, але залишаються без грошей. Ось розуміють, що щось треба робити ось саме в той момент, коли їх вже залишили без грошей", – говорить опозиціонерка.

Разом з тим, за її словами, російські олігархи не бачать належної альтернативи Путіну, яку вони могли б підтримати.

"Я не знаю, що у них повинно статися, щоб на них зійшло просвітлення свідомості і розуміння того, що якщо не почати системно змінювати ситуацію, то рано чи пізно вони всі залишаться без грошей", – зазначила Курносова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...