"ПВК - це ті, кого пошлють в бій першими. Із загибеллю бійця всі обіцянки, що сім'ї виплатять якусь компенсацію, закінчуються", - найманці про ліквідованих "вагнерівців"

"Підопічні" ПВК Вагнера беруть участь у війні і на Донбасі, і в Сирії.

Російський найманець. Ілюстрація:ТСН

Найманці РФ розповідають, що "страхові суми", які обіцяють в разі ліквідації російських терористів з ПВК "Вагнера", часто не виплачуються, а якщо виплачуються, то їх розмір рівно такий, щоб сім'я загиблого не піднімала шуму. Про це йдеться в інтерв'ю власкора "Рідус" на Донбасі з найманцем Євстафієм Ботвіньєвим, відомим під позивним "Інженер", який воював у Луганську безпосередньо разом з Дмитром Уткіним, з позивним "Вагнер". У бесіді також брала участь Марія Ботвіньєва, дружина "Інженера" і його бойова соратниця, капітан запасу ЗС РФ, передають Патріоти України.

"Зарплату близько 180 тисяч на місяць отримував рядовий в Луганську (Ого! Рядовий російський найманець отримував шість тисяч доларів на місяць! Як же так, адже всі російські ЗМІ п'ять років заявляють, що з Росії на Донбас їдуть "добровольці за ідею", звідки гроші, навіщо так себе викривати?

Цією фразою Ботвіньєв показує, що офіцери, такі як він сам, отримували зарплату в місяць набагато більше 180 тисяч рублів. - ред.). Потрібно розуміти, що ці люди там замінюють наших контрактників і на всі втрати можна закрити очі. Сказати, що жодного нашого військового не постраждало.

Вони воювали тут. Дійсно, воювали. Брали луганський аеропорт. Під час штурму Дебальцева теж лягло чимало "вагнерівців" (під час спроби загону Вагнера прорвати українську оборону 28 січня 2015 го під Дебальцевим підрозділами 92-ї та 128-ї бригад ЗСУ було знищено не менше 19 російських найманців. - ред). ... Всі люди, які беруть участь в так званій ПВК, підписують документи. Варіанта "тобі дали автомат, тепер сам себе годуй", такого бути не може", - повідомив російський найманець Ботвіньєв.

"Треба розуміти, що ПВК - це ті, кого пошлють в бій першими. Їм саме за це і платять. В Сирії зарплата контрактника приблизно дорівнює зарплаті ПВК. Але боєць ПВК повинен не тільки зайти в призначену точку і покласти там якомога більше ворогів, він ще й повинен залишитися в живих. Тому що всі ці обіцянки, що сім'ям загиблих буде щось виплачуватися, зазвичай закінчуються із загибеллю бійця.

Ніяких преференцій у тих, хто поза законом, немає ", - зазначила найманка РФ Ботвіньєва, додавши, що "якщо виплати і є, то вони йдуть від якихось громадських структур, і розмір їх рівно такий, щоб сім'я загиблого не "піднімала хай".

"Часто "страхові суми" не виплачуються. Люди пропадають безвісти, йдуть в самоволку і не повертаються, ховають їх на місці ... По-друге, потрібно розуміти, що платять гроші не бійцям, платять гроші керівнику організації, а він уже виплачує їх бійцям. І як в анекдоті: сало потримав, а на пальчиках залишилося", - додав російський терорист Ботвіньєв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...