Радник Горбачова побачив знак у вбивстві Гіві та нагадав росіянам про УПА

Ті, хто почав сепаратистський рух у східних областях України, ті, хто його озброював, ті, хто будував якісь плани в зв'язку з цим, явно прорахувалися.

Гіві більше не жартує? Фото: соцмережі.

Смерть терориста Гіві - зайвий доказ того, що ті, хто ініціював і озброював сепаратистський рух в Україні, "явно прорахувалися". Таку думку "Обозревателю" висловив російський політолог, історик, радник екс-президента Радянського союзу Михайла Горбачова Віктор Мироненко, передають Патріоти України.

Він не став робити припущень про те, хто міг "ліквідувати" терориста. "Інформація йде з трьох сторін: одна - з боку офіційної влади України, інша - з боку російських ЗМІ і третя - з боку так званих "ДНР" і "ЛНР". Перевірити цю інформацію ніякої можливості у мене немає", - визнав він.

Водночас Мироненко наголосив: "Так, є факт. І я думаю, що цей факт свідчить про те, що ті, хто почав сепаратистський рух у східних областях України, ті, хто його озброював, ті, хто будував якісь плани в зв'язку з цим, явно прорахувалися".

У цьому контексті політолог зауважив: "Вони просто погано знають історію. Вони не знають, що українці мають досить серйозний і, на жаль, трагічний досвід захисту свого суверенітету і свого права бути господарями на своїй землі. Можу навести тільки один приклад: із 1944 по 1955-56 роки (радянська влада. - Ред.) намагалися придушити рух опору в західних областях України".

Говорячи про долю терориста, він констатував: "Гіві прийняв рішення, він став на бік, він пішов воювати на одній зі сторін. Чому він загинув? Тому що це війна. На війні гинуть - так чи інакше, в бою, в результаті диверсій або чогось ще. Він прекрасно знав, на що йшов. Втім, як і всі інші ".

"Смерть Гіві - це трагедія для нього, для його близьких. Як людина я співчуваю будь-якій смерті, я відчуваю солідарність із горем, не дивлячись на те, яка це людина. Але вона ще раз нагадує нам, нагадує всьому світу про те, що там потрібно щось робити. Адже мова зараз не про нього - мова про те, щоб рятувати тих людей, які там опинилися", - наголосив Мироненко.

Як писав "Обозреватель", у середу, 8 лютого, близько 6:12 ранку в окупованому Донецьку був ліквідований ватажок банди "Сомалі" Михайло Толстих (Гіві) - в його кабінеті стався вибух. Російський публіцист Олександр Невзоров також сказав: усі ватажки терористів Донбасу "найближчим часом відійдуть у царство Аїда", оскільки в їхній ліквідації зацікавлена як українська, так і російська сторона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...