Разом із чоловіком: Під Одесою в ДТП загинула відома композитор

Трагедія сталась біля села Кошари Лиманського району Одеської області, на 52 км траси Одеса-Миколаїв

Не стало викладача кафедри теорії музики та композиції Одеської національної музичної академії імені Нежданової Юлії Гомельської. ДТП сталося в неділю, 4 грудня, о 19:18, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Думская".

Аварія сталася під селом Кошари Лиманського району. В результаті зіткнення двох машин загинули Юлія і її чоловік Сергій Усатенко. Людина з іншої автівки отримала травми. Причини аварії встановлює слідство.

7 грудня у Юлії Гомельської мав відбутися великий концерт у консерваторії. Вона хотіла відзначити 80-річчя з дня народження композитора Олександра Красотина виступами студентів і аспірантів.

"Ще за місяць вона забронювала зал, я їй сказала, щоб вона не поспішала. Ми всі в шоці, не можемо усвідомити. Вона була талановитим музикантом, композитором, прекрасною жінкою, веселою, як дівчисько", - каже секретар ректора музичної академії Галина.

Чоловік Юлії закінчив у свій час в консерваторії кафедру народних інструментів, працював телеоператором. У подружжя залишилася доросла дочка.

Юлія Гомельська - учасниця багатьох міжнародних фестивалів та проектів в Україні та за кордоном. Творчу діяльність вона поєднувала з науковою і викладацькою. Мала багато перемог на престижних творчих конкурсах.Лауреат першої премії всеукраїнських національних конкурсів композиторів (1993, 1995) та перших премій міжнародних композиторських конкурсів у Бельгії (2003) і Франції (2006). У 2011 році Юлія Олександрівна стала лауреатом престижної Премії ім. Бориса Лятошинського Міністерства культури України та Національної Спілки композиторів України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...