"РФ збирає дві нові ударні групи біля кордонів України", - британська преса

Ситуація в зоні конфлікту показує всі ознаки контрольованої ескалації - провокаційні обстріли, метою яких є показати силу і присутність противника і виснаження українських військових підрозділів.

Ілюстрація:https://inforesist.org/

Російська армія мобілізує дві нові ударні групи для проведення бойових операцій на території України. Про це пише британське видання The Times, з посиланням на дані військової розвідки України, зазначають Патріоти України.

"3-а мотострілецька дивізія зосереджена в м.Валуйки (містечко, розташоване в п'яти милях від українського кордону). У той же час 150-а мотострілецька дивізія знаходиться в 30 милях углиб російської території неподалік Новочеркаська", - йдеться в статті.

Британське видання розповідає, що міжнародні спостерігачі нарахували 3444 атаки за тиждень інтенсивних боїв. До того ж, "українська влада стурбована, що перемога на президентських виборах в США Дональда Трампа, який висловлював захоплення російським президентом Путіним, може стимулювати Кремль до нанесення нових ударів".

"Ситуація в зоні конфлікту показує всі ознаки контрольованої ескалації - провокаційні обстріли, метою яких є показати силу і присутність противника і виснаження українських військових підрозділів", - цитує видання повідомлення ГУР МОУ.

Крім того, тисячі російських солдатів потрапляють в Україну через 11 автомобільних і залізничних переходів. "Українські аналітики говорять, що вони ідентифікували не менше 5.010 російських військовослужбовців, які працюють з 35000 сепаратистських найманців, таким чином створюючи основу комплексної бойової сили під командуванням Кремля", - йдеться в статті.

"Росіяни вчать сепаратистів управляти танками. Якщо група складається з 6 сепаратистів, то між ними обов'язково є один росіянин", - сказав "The Times" перший секретар посольства України в Лондоні Денис Сеник.

Видання також повідомило, що в середу Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про передачу на розгляд справи по збивання над Україною літака "Malaysia Airlines" MH17 в липні 2014 року, як "злочин проти людяності".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...